KT: negalima reikalauti, kad apeliacinį skundą surašytų advokatas

  • Teksto dydis:

Konstitucinis Teismas penktadienį nepagrįstu paskelbė įstatymo reikalavimą, kad apeliacinį skundą civilinėje byloje privalo surašyti advokatas.

Atitinkama Civilinio proceso kodekso norma pripažinta prieštaraujančia Konstitucijai.

Anot Konstitucinio Teismo, bendra taisyklė, kad apeliacinį skundą surašo advokatas, neproporcingai riboja asmens teisę kreiptis į teismą.

„Asmenų, kurie kreiptis į advokatą negali, be kita ko, dėl finansinių priežasčių arba nenori dėl to, kad byla nėra sudėtinga, arba dėl to, kad faktines bylos aplinkybes pats asmuo žino geriau, galimybės įgyvendinti konstitucinę teisę kreiptis į apeliacinės instancijos teismą civilinėse bylose yra apribotos“, – rašoma teismo pranešime spaudai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

ALGIS

ALGIS portretas
Kas galėtų paneigti , kad ir čia seimas darė ne už ačių , aš pradedu tikėti , kad tūkstantinės įstatymų pataisos , tai seimo nešvarųs darbeliai , nes nei vienoje šalyje tiek įstatymų pakeitimų nėra , o atidirbti tai reikia .

...

... portretas
CHA - tas tai taip, BET - tam apeliaciniam skundui surašyt galima prisigalvot TIEK 'taisyklių', kad jų apeit realiai bus neįmanoma, jas apeit bus leidžiama TIK saviems advokatams. O šiaip - visa tai dėl to KT išsvajotojo 'individualaus konstitucinio skundo' - kodėl kitiems teisėjams 'dovanėlės' byra, o štai KT lieka apeitas?..

O KAS JY TURETU teisiskai surasyt ,

O KAS  JY  TURETU  teisiskai  surasyt  ,  portretas
pagal visus reikalaujamus kriterijus 90 mete mociute ar KT--samanai -orakulai patys suraso vietoj advokatu...???
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių