Kokią dalį piliečių surinktos paramos skraidins į Ukrainą

Iš Lietuvos piliečių surinktos 6 t svorio paramos siuntos Ukrainai, ją pasiekti kol kas galės tik 400 kg, sako akcijos iniciatorius režisierius Jonas Ohmanas.

„Tris kartus sumažino mūsų krovinio svorį dėl man nesuprantamų priežasčių. [...] Iš pradžių sumažino iki 2 t, po to, mums atvažiavus, išėjo tik 1 t 100 kg, po pusvalandžio buvo jau 500 kg, o dabar jau 400 kg“, – interviu LRT Radijo laidai „60 minučių“ sako jis.

Pasak J. Ohmano, kodėl svoris buvo sumažintas, nepaaiškinta. „Tai esą mūsų reikalas, nebuvo jokio didelio paaiškinimo“, – teigia J. Ohmanas.

Jo nuomone, toks elgesys parodo Lietuvos biurokratijos nekompetenciją. Režisieriaus supratimu, taip negalima elgtis su pilietine visuomene. „Atvirai kalbant, esu šiek tiek nusivylęs“, – sako J. Ohmanas.

Lietuvos paramos Ukrainos kariuomenei siunta Lietuvos kariuomenės transporto lėktuvu C-27J „Spartan“ į Kijevą turėtų būti išskraidinta antradienį. Didžiąją dalį siuntos sudaro sausi maisto daviniai ir medicinos priemonės, kuriuos skiria Krašto apsaugos ministerija.

Su visuomenininkais buvo suderintas 500 kg humanitarinės pagalbos nugabenimas į Ukrainą - kariuomenės atstovas

Su humanitarinę pagalbą ukrainiečiams rinkusiais visuomenininkais prieš savaitę buvo suderinta, kad Lietuvos kariuomenės transporto lėktuvu C-27J „Spartan“ į Kijevą buvo nugabenta 500 kilogramų žmonių paaukotų daiktų ir maisto, teigia kariuomenės vado atstovas spaudai Mindaugas Neimontas.

„Paskutiniais duomenimis, bus paimta tiek, kiek ir buvo suderinta - 500 kilogramų“, - BNS sakė M.Neimontas, aiškinęs, kad kalbėdami apie neva suderintas 2 tonas krovinio visuomenininkai kalba netiksliai.

Jo teigimu, prašymą paimti iš žmonių surinktą siuntą visuomenininkai pateikė rugpjūčio 20 dieną, o jo preliminarus svoris suderintas rugpjūčio 25-ąją.

Lėktuvas „Spartan“ bus pakrautas ankstų antradienio rytą, o išskristi turėtų vėliau antradienį.

Juo į Kijevą bus skraidinama Lietuvos paramos Ukrainos kariuomenei siunta: sausi maisto daviniai ir medicinos priemonės, kuriuos skiria Krašto apsaugos ministerija.

Taip pat lėktuvu bus skraidinamas maistas ir drabužiai, kuriuos iš paprastų žmonių Vilniuje ir Kaune surinko visuomeninės organizacijos. Tačiau visa jų surinkta paramą į lėktuvą netilps. Pirmadienio vakarą vienas iš paramos rinkimo savanorių, iniciatyvinės grupės „Už pagalbą Ukrainai“ koordinatorius Vytautas Budreika BNS sakė, esą leistinas skraidinti žmonių surinktos paramos kiekis sumažintas iki 500 kilogramų, nors planuota, kad jo bus paimta 2 tonos.

„Atsisakė krauti į lėktuvą šalmus ir neperšaunamas liemenes, taip pat sumažino humanitarinės paramos“, - sakė V.Budreika.

Visuomenininkai skelbia iš viso iš žmonių surinkę 6 tonas paramos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Kęstas Br.

Kęstas Br. portretas
Ar Prezidentė Dalia Grybauskaitė yra Lietuvos Margaret Thatcher? 1. Karas. Margaret Thatcher laimėjo Falklands karą. Prezidentė Dalia Grybauskaitė pralaimi Ukrainoje. 2. Ekonomika. Margaret Thatcher prisidėjo prie profsąjungų galios sunaikinimo, vidutiniokų atlyginimų užšaldymo ir šiuolaikinės ekonomikos suirutės sukūrimo: vienas procentas turtėja, kiti skursta ir mažiau perka. Ekonomika stringa. Prezidentė Dalia Grybauskaitė daug prisidėjo, įvedant Lietuvai pražūtingas sankcijas, bet Prezidentės Dalios Grybauskaitės poveikis Lietuvos ekonomikai nepalyginimas su Margaret Thatcher poveikiu pasaulinei ekonomikai. 3. Žmonių supriešinimas. Abi šios vadovės daug pasiekė šioje srityje. Bet, kaip sako anglakalbiai, apie tai neverta rašyti namo. Turima omeny, kad tuo neverta girtis. Anksti parėmusi Gorbačiovą, Margaret Thatcher prisidėjo prie Šaltojo karo pabaigimo. Daugiau apie tai - guglinant žodžius: mokslas-studijos-ekonomika.

svarbu

svarbu portretas
kad tiek surinkta, saunuoliai, o ka nors sugalvosit, bus kas padeda..
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių