Prieš TV3 televiziją – kibernetinė ataka?

  • Teksto dydis:

TV3 televizija antradienį pranešė, kad kreipėsi į teisėsaugą dėl įvykdytos kibernetinės atakos, kuri esą iškraipė žiūrovų apklausos apie Rusijos propagandą duomenis.

„Žiniose paskelbus dienos klausimą ir pakvietus į jį atsakyti videožinių portale Žinios.lt, čia sulaukta staigios programišių atakos“, - rašoma televizijos pranešime spaudai.

Į žinių metu paskelbtą klausimą „Ar pastebite, kad Lietuvoje stiprėja Rusijos propaganda?“ variantą „Tai ne propaganda, Rusija sako teisybę“ pasirinko 82 proc. respondentų. Teigiamai į klausimą atsakė 12 proc., neigiamai - 6 proc. atsakiusiųjų.

„Netikėtai staigiai išaugęs balsų skaičius ties vienu iš atsakymų sukėlė įtarimą, kad apklausos duomenys buvo paveikti. Atlikus tyrimą paaiškėjo, kad vos per keletą minučių iš vieno kompiuterio IP adreso balsuota net 7438 kartus. Tai sudaro net 67 proc. visų apklausoje registruotų balsų“, - rašoma televizijos išplatintame pranešime.



NAUJAUSI KOMENTARAI

js

js portretas
Panaši situacija su vokiečiais: youtube watch?v=SguI6OV0E40

jetus tu mano

jetus tu mano portretas
Nu reikia gi kažkaip atsispardyt, nuo teisybės. Stebėjau aš tą balsavimą, visa dieną nuo kompo nenueinu šiandien, nes sergu.

otto

otto portretas
Nepažįstu nė vieno normalaus žmogaus žiūrinčio šį kanalą.
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių