STT įtarimai J. Miliui kelia juoką (papildyta)

  • Teksto dydis:

Ketvirtadienį pareikšti įtarimai piktnaudžiavimu tarnyba Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos (VMVT) direktoriui Jonui Miliui „kelia juoką“. Pats jis neketina nusišalinti nuo pareigų, tačiau sako, jog „nesispardytų“, jei būtų paragintas tai padaryti.

J.Miliui skirta kardomoji priemonė - rašytinis pasižadėjimas neišvykti.

„Iš tos medžiagos, ką aš mačiau, ji man asmeniškai sukelia juoką“, - žurnalistams po apklausos Specialiųjų tyrimų tarnyboje sakė J.Milius.

Jis teigė tokių klausimų, dėl kurių jam yra pareikšti įtarimai, sprendžiantis „po 200 per dieną“, todėl tik atliko savo pareigas, kurios jam priklauso pagal pareigybę.

J.Milius taip pat sakė, jog artimiausiu metu neketina nusišalinti nuo pareigų, nes visų akyse pasirodytų kaltas.

„Jeigu pats išeisiu, tikrai atrodys, kad esu kaltas“, - pridūrė jis.

Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos vadovas sakė aptarsiantis šį klausimą su savo tiesioginiu vadovu premjeru Algirdu Butkevičiumi ir būtų linkęs nusišalinti, jeigu bus paragintas.

„Aš būčiau linkęs, aš tikrai nesispardyčiau, jeigu man pasakytų nusišalinti, kol vyksta tyrimas“, - kalbėjo J.Milius.

J.Milius teigė nemažai konsultavęs Seimo narį „tvarkietį“ Petrą Gražulį, kuris irgi figūruoja teisėsaugos tyrime, bet ne tik šaldytų maisto produktų gamybos bendrovės „Judex“, o ir kitais klausimais.

VMVT vadovas neatsakė į klausimą, ar P.Gražulis arba „Judex“ atstovai yra kreipęsi į jį dėl buvusių ar esamų patikrinimų bendrovėje: „Negaliu apie tai kalbėti, pasirašiau (pasižadėjimą neatskleisti ikiteisminio tyrimo duomenų)“.

Jis taip pat neatsakė, ar P.Gražulis arba „Judex“ atstovai yra prašę jo sušvelninti arba apskritai neskirti jokių sankcijų, numatytų dėl bendrovėje „Judex“ nustatytų pažeidimų.

Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos (VMVT) vadovas Jonas Milius yra deklaravęs pernykštį turtą ir santaupas, tačiau jo deklaracija VMI sistemoje kol kas nėra pasiekiama.

Iš viešai pateiktų interesų deklaracijų matyti, jog J.Miliui ir jo sutuoktinei, Darbo biržos Personalo ir administravimo skyriaus vadovei Irenai Miliuvienei, šių metų gegužę dukra Aistė Miliūtė dovanojo neįvardijamą dovaną už 195 tūkst. eurų.

J.Milius sakė, kad ta dovana yra kotedžas, kuriame jis su žmona gyvena.

„Gera dukra, - teigė jis, paklaustas, kokioms aplinkybėmis sulaukė tokios dovanos. - Buvo taip, kad jie žadėjo ten gyventi patys, bet įsikėlė kitur“.

Teisėsauga įtaria, kad „Judex“ bendrovės vadovai, norėdami, kad įmonė išvengų nuobaudų, kurios paprastai taikomos aptikus darbų saugos, pakavimo, ženklinimo, higienos ar kitus pažeidimus, savo neteisėtų tikslų siekė papirkdami įvairius atsakingus specialistus arba asmenis, galinčius tokiems specialistams padaryti poveikį.

Ketvirtadienį atliktos kratos J.Miliaus ir P.Gražulio darbo vietose. Procesiniai veiksmai taip pat atlikti bendrovės „Judex“ vadovų darbo vietose. Toje įmonėje dirba kai kurie P.Gražulio artimieji.

Šios įmonės komercijos direktorė Patricija Pachomovaitė yra Seimo nario P.Gražulio sekretorė padėjėja. P.Pachomovaitė taip pat yra Lietuvos šaldytų maisto produktų įmonių asociacijos vadovė. 2015 metais savivaldos rinkimuose Kaune ji yra kandidatavusi kaip „Tvarkos ir teisingumo“ kandidatė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

pypenas

pypenas portretas
Pasijuoks Lukiškių restorano foje....???????

Ar ne laikas

Ar ne laikas portretas
kaip Šalaševičiutei prisipažinti kad kokiam veterinarui kyšį davei ir čiuožt lauk iš posto?Nes gali netyčia ant didesnio nusikaltimo pagauti.Išbandyta muilo nešimo praktika

Reik manyt

Reik manyt portretas
kad šitas diegelis neprastas.O ką?Tokiu kiekviena partija nori turėti-aukso kasyklos..Iš kur kitep piningo rinkimams ar balsuotoju pasipirkimams turėsi?O čia tai vien kiaulių maras kiek neša.Kelis metus kriuksius skerdžia,šernus šaudo, išmokas moka, veiksmai vyksta, valdininkai prakaituoja...O ar yr iš tikruju tas maras,a ne Dievas težino
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių