Homoseksualų santuokoms pritartų vos 7 proc. lietuvių

  • Teksto dydis:

Vienos lyties asmenų partnerystės registravimui pritaria 11 proc. Lietuvos gyventojų, o galimybę homoseksualams sudaryti santuoką teigiamai vertintų 7 proc. gyventojų, rodo „Vilmorus“ atlikta apklausa.

Gyventojų nuomonės tyrimą užsakę Lietuvos notarų rūmai informuoja, kad prieš siūlymus, kad būtų galima registruoti tos pačios lyties asmenų partnerystę, pasisako 74 proc. apklaustųjų. Siūlymams, kad būtų galima užregistruoti tos pačios lyties asmenų santuoką, prieštarauja 80 proc. respondentų.

Anot pranešimo, palyginti su analogiškomis apklausomis, atliekamomis nuo 2013 metų, neigiamai vertinančių siūlymus dėl vienalytės partnerystės sumažėjo nuo 79 iki 74 procentų. Neigiamai žiūrinčių į vienos lyties asmenų santuoką per ketverius metus sumažėjo nuo 84 iki 80 procentų. Pritariančiųjų vienos lyties asmenų partnerystei skaičius per ketverius metus paaugo nuo 7 iki 11 proc., vienos lyties asmenų santuokos rėmėjų – nuo 5 iki 7 procentų.

Apklausos metu taip pat buvo teiraujamasi apie respondentų požiūrį į galimus naujus notarinius veiksmus, susijusius su tradicinės – skirtingų lyčių asmenų – santuokos ir partnerystės registravimu. Siūlymams, kad notarai galėtų sudaryti skirtingų lyčių asmenų santuoką, pritaria 40 proc. respondentų ir 33 proc. yra prieš. Siūlymams, kad notaras galėtų užregistruoti skirtingų lyčių partnerystę, pritaria 39 proc. ir nepritaria 35 proc. respondentų.

64 proc. apklaustųjų pritaria siūlymui, kad notaras galėtų nutraukti santuoką, kai tarp besiskiriančiųjų nėra ginčų ir nėra nepilnamečių vaikų.

Visuomenės nuomonės ir rinkos tyrimų centras „Vilmorus“ Lietuvos notarų rūmų užsakymu 2016 metų spalio 13–21 dienomis apklausė 1004 respondentų visoje šalyje.

Šiuo metu Lietuvoje įteisinti santykius galima tik susituokus – partnerystės negali sudaryti nei tos pačios, nei skirtingos lyties asmenys.

Partnerystė kaip bendras gyvenimas kartu neįregistravus santuokos numatyta 2001 metais įsigaliojusiame Civiliniame kodekse, tačiau realiai institutas neveikia, nes iki šiol nėra specialaus įstatymo.

Praėjusios kadencijos Vyriausybė siūlė partnerystę įteisinti tik tarp vyro ir moters, tačiau projektas Seimui taip ir nebuvo pateiktas.

Plenarinio posėdžio salės nepasiekė ir praėjusios kadencijos kelių parlamentarų registruotos pataisos, kurios leistų tiek skirtingos, tiek tos pačios lyties asmenų partnerystę.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Nesvarbu

Nesvarbu portretas
Jai sudėtum visų komentatorių prieš mane smegenis, jos vistiek būtų mažesnės už Vido Bareikio

Žemaitis

Žemaitis portretas
Po truputi po truputi vis meluos žurnalugos patys homikai ! Vis tipo kils procentai, skiėpija mum velniu išgamos baige sutrypti Liėtuva(

Dėdis Iš Kauno

Dėdis Iš Kauno portretas
Apseisim gal ? ne vakarų europa tegul ten savo jaunuosius jihadistus ruošia ir glosto , ir tuo pačiu homikams medalius įteikinėja.
VISI KOMENTARAI 12

Galerijos

Daugiau straipsnių