G. Kirkilas: D. Gineikaitė jau seniai turėjo atsistatydinti

  • Teksto dydis:

Nacionalinės žemės tarnybos vadovė Daiva Gineikaitė, įtariama neblaivi sukėlusi avariją, jau seniai turėjo atsistatydinti, mano Seimo pirmininkės pavaduotojas socialdemokratas Gediminas Kirkilas.

„Aišku, reikėjo seniai atsistatydinti ir aš stebiuosi, kad iki šiol ši istorija tęsiasi“, – trečiadienį Žinių radijo laidoje sakė parlamento vicepirmininkas.

Pasak jo, susiklosčiusi situacija atskleidžia žemą politinės ir tarnybinės kultūros lygį.

„Esame labai žemos politinės ir tarnybos kultūros lygio, jeigu iki šiol svarstoma, ką čia daryti, jeigu tas žmogus, kuris tą padarė, bando visokiais būdais išsisukinėti – bet kurioje normalioje šalyje jau būtų padėtas pareiškimas kaip tik dėl to, kad žmogus gelbėtų savo reputaciją“, – kalbėjo politikas.

Policija teigia, kad neblaivi D.Gineikaitė šeštadienį Kaune sukėlė avariją. Jai alkotesteriu nustatytas vidutinis girtumas - 1,66 promilės.

Antradienį ji apklausta Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) kaip specialioji liudytoja įtariant, kad po avarijos galėjo būti bandoma nuslėpti jos girtumą.

Antradienį sveikatos apsaugos ministrė Rimantė Šalaševičiūtė BNS patvirtino, kad po avarijos papildomas kraujo tyrimas girtumui nustatyti buvo atliktas Kauno klinikinėje ligoninėje, čia teisėsauga vėliau atliko dokumentų ir D.Gineikaitės kraujo mėginio poėmius. Anot ministrės, D.Gineikaitė kraujo mėginį tyrimui davė tik praėjus kelioms valandoms po įvykio.



NAUJAUSI KOMENTARAI

JO

JO portretas
Jonavos matininkai tikrai sovietikus mokyklas baige. Ne ka geresni ir "Zemetros" vyrukai, stipriai geri sukciai.

Gal

Gal  portretas
Gal STT galėtų susidomėti ir NŽT Jonavos skyriaus vadove ponia Auksaitiene ir jos proteguojamų matininkų kvalifikacija? Man susidarė įspūdis, kad jie yra baigę raudonųjų profesorių kursus kaip ir sovietmečio klasikas Aleksandras Gudaitis-Guzevičius.

Kirkilas

Kirkilas portretas
O ką pasakysite apie LEO LT? Gal ponas padengs valstybės nuostolius? Būtų puiki pradžia.
VISI KOMENTARAI 11

Galerijos

Daugiau straipsnių