Eurostatas: 30 proc. Lietuvos gyventojų – ties skurdo riba

  • Teksto dydis:

30,1 proc. Lietuvos gyventojų pernai gyveno ties skurdo riba ir tai buvo vienas didesnių rodiklių Europoje, rodo pirmadienį paskelbti statistikos tarnybos Eurostatas duomenys.

Palyginti su 2008-aisiais, pernai jų dalis padidėjo 1,8 punkto.

Santykinai daugiau tokių žmonių buvo tik Bulgarijoje (40,4 proc.), Rumunijoje (38,8 proc.) ir Graikijoje (35,6 proc.).

Latvijoje ties skurdo riba buvo 28,5 proc. žmonių, Estijoje šis rodiklis siekė 24,4 proc., o vidutiniškai Europos Sąjungoje (ES) - 23,4 procento. 

Pagal tyrimo metodiką, skurdo rizikai priskiriami žmonės, kurių pajamos nesiekia 60 proc. šalies vidurkio.

Lietuvos statistikos departamento duomenimis, šalyje pernai žemiau skurdo rizikos ribos gyveno 21,9 proc. šalies gyventojų - iš viso 630 tūkst. žmonių. Skurdo rizikos riba pernai buvo 282 eurai per mėnesį vienam gyvenančiam asmeniui ir 593 eurai - šeimai, susidedančiai iš dviejų suaugusių asmenų ir dviejų vaikų iki 14 metų amžiaus.


Šiame straipsnyje: Eurostatasskurdasstatistika

NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
kaltas jaunimas dirbti nenori trina mokyklos suola arba sedi tevams any sprando

Kęstas

Kęstas portretas
Prasideda ukrainiečių siautėjimas Lietuvoje: Vienas ukrainietis užmušė kitą ukrainietį Lietuvos teritorijoje. Padangų pėdsakai ir visur Lietuvoje dabar paplitusios kameros padėjo sugauti nusikaltėlį. "Didžiausią indėlį atskleidžiant ir tiriant šį nusikaltimą įnešė Marijampolės apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kriminalinės policijos Organizuoto nusikalstamumo tyrimo skyriaus viršininkas Tomas Rainys bei du šio skyriaus pareigūnai: 1-ojo poskyrio vyresnysis specialistas Vitalijus Šonas ir 2-ojo poskyrio vyriausiasis tyrėjas Donatas Merkevičius."

Kęstas

Kęstas portretas
Klausimas Lietuvos valdžiai. Kviečiate galimai daugiau ukrainiečių dirbti į Lietuvą, kad numušti mūsų, lietuvių, darbo atlyginimus? Pageidaujate iki dantų apsiginklavusių D.Grybauskaitės atsiųstais ginklais ukrainiečių suorganizuoto Maidano Vilniuje? Ar tikitės ukrainiečius, ginkluotus kalašnikovais, sutramdyti guminėmis kulkomis? Janukovyčius bandė, nedirba. Daugiau apie tai - guglinant žodžius apie mokslą-studijas-ekonomiką.
VISI KOMENTARAI 11

Galerijos

Daugiau straipsnių