2009-ieji - Europos kūrybiškumo ir naujovių metai

2009-ieji bus paskelbti Europos kūrybiškumo ir naujovių metais. Trečiadienį Čekijos sostinėje Prahoje apie tai praneš ES pirmininkaujančios Čekijos Vyriausybės vadovas Marekas Topolánekas ir Europos Komisijos (EK) pirmininkas Jose Manuelis Barroso.

Šių metų tikslas – skatinti žmones mąstyti ir veikti kūrybiškai bei naujoviškai ir taip padėti ES šalims geriau pasiruošti būsimiems pasaulio globalizacijos iššūkiams.

Europos kūrybiškumo ir naujovių metais bus siekiama parodyti, kad gebėjimas veikti kūrybiškai ir siekti naujovių yra labai svarbus tiek asmens tobulėjimui, tiek socialiniai ir ekonominiai plėtrai.

Norėdama užtikrinti Europos ateitį pasaulinės konkurencijos sąlygomis, ES siekia visiems žmonėms suteikti galimybes būti kūrybiškiems ir siekti naujovių. Kaip ir ankstesniais Europos metais Europos, nacionalinio, regionų ir vietos lygmeniu vyks įvairios kampanijos, renginiai ir kitokios iniciatyvos.

Ketvirtadienį Prahoje vyksiančioje oficialioje metų atidarymo ceremonijoje dalyvaus ES šalių atstovai, Europos komisarai ir Čekijos vyriausybės atstovai. Metų atidarymo renginiai vyks kartu su ES prezidentavimo perdavimo Čekijai renginiais, todėl konferencija vyks paraleliai EK ir Čekijos vyriausybės susitikimui, po kurio Čekijos ministras pirmininkas M.Topolánekas ir EK pirmininkas Jose Manuelis Barroso iškilmingoje ceremonijoje paskelbs Čekijos prezidentavimo ES ir kūrybiškumo ir naujovių metų pradžią.

Prieš Prahoje vyksiančią konferenciją bus surengta apvaliojo stalo diskusija, kurioje dalyvaus metų ambasadoriai – žymūs Europos mokslininkai, tyrinėtojai ir kūrėjai. Šios diskusijos tikslas – sukurti rekomendacijas ES institucijom ir ES šalių vyriausybėms dėl kūrybiškumo ir naujovių plėtros ES, kurios bus pristatytos po pietų vyksiančioje konferencijoje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių