100-ąjį valstybės gimtadienį lietuviai sutiks originaliai

  • Teksto dydis:

Prezidentės Dalios Grybauskaitės inicijuota pilietinė akcija „Vasario 16-ąją švęsk linksmai ir išradingai“ įsibėgėja. Likus savaitei iki valstybės gimtadienio, jau užregistruota 250 originalių šventimo idėjų.

Valstybės gimtadienį aktyviai ruošiasi švęsti bendruomenės, šalies mokyklos ir darželiai, šeimos ir lietuviai, esantys užsienyje. Laukdami Vasario 16-osios žmonės organizuoja šventinius renginius, įvairias akcijas, bėgimus, puošia savo aplinką, imasi labdaringos veiklos, kitų netikėtų ir stebinamų sumanymų, skirtų pilietiniam mąstymui, tautiškumo ir bendruomeniškumo jausmui puoselėti.

Idėjomis, kaip originaliai pasveikinti savo šalį, galima dalytis oficialioje svetainėje www.lrp.lt/vasario16 iki vasario 20 dienos. Linksmiausių ir išradingiausių sumanymų autorius šalies vadovė pakvies į Prezidento rūmus ir apdovanos nepriklausomos Lietuvos ir jos žmonių simboliu - trispalve vėliava.

Minėdamos Lietuvos valstybės atkūrimo šimtmetį dvi mokyklos, pavadintos Nepriklausomybės Akto signataro dr. Jono Basanavičiaus vardu - Vilniaus gimnazija ir progimnazija, jubiliejų sutiks tiesdamos tiltą nuo Lietuvos iki kosmoso. Moksleiviai turės unikalią galimybę užmegzti ryšį su tarptautinės kosminės stoties astronautais ir garsiai paskelbti apie savo šalį.

Akcija pasižymi socialiai atsakingomis iniciatyvomis, žmonės rūpinasi ir dovanas ruošia tiek naujai per šimtmetį gimsiantiems šalies piliečiams, tiek senoliams. Kiekvienam šių metų vasarį gimusiam mažajam kauniečiui iniciatyvos „Gimę Lietuvoje - likit Lietuvoje“ dėka bus įteiktos trispalvės megztos kojinytės. Šiauliečiai ruošia staigmeną savo miesto senjorams - Lietuvos šimtmečio bendraamžiams - bus parodyta pagarba miestiečiams, gyvenusiems per beveik visą modernios Lietuvos istoriją.

Jauni programuotojai Lietuvos gimtadienio šventę pristatys kompiuterinių žaidimų bendruomenei. Populiariame internetiniame žaidime idėjos autoriai žaidėjus mokys Lietuvos istorijos ir suteiks galimybę pamatyti virtualią Lietuvos Nepriklausomybės Akto kopiją, kurią žaidėjai ras sekdami paliktomis užuominomis.

Asociacijos „Aktyvus jaunimas“ iniciatyva bus skirta Lietuvai garsinti ir jubiliejui minėti visame pasaulyje. Per ją lietuviški lobiai bus slepiami 100 įvairių pasaulio miestų, o lobį radę laimingieji dalyvaus konkurse, kurio metu turės šansą metų pabaigoje aplankyti Lietuvą ir taip kartu švęsti 100-ąjį jubiliejų.

Drąsių idėjų iniciatoriai planuoja įspūdingose vietose šventiškai iškelti Lietuvos trispalvę - nuo viršūnės Afrikoje, Ugandoje iki Aukštųjų Tatrų kalnų Slovakijoje, kur švęsdami valstybės atkūrimo šimtmetį narsios ekspedicijos nariai įveiks žiemos iššūkį ir iškels 100 trispalvių kas metrą 1918-2018 m. aukštyje virš jūros lygio.

Per penkerius akcijos „Vasario 16-ąją švęsk linksmai ir išradingai“ metus iš viso paskelbta daugiau nei 2 tūkst. idėjų, apdovanota per 100 iniciatyvų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

tam f

tam f portretas
Taip ir buvo - po I mo pasaulinio karo Lietuvoje nebeliko okupanto - carinės Rusijos. Tada buvo atkurta Lietuvos valstybė.

f

f portretas
Koks tau blet gimtadienis... Kai Lietuva buvo okupuota rusijos tuomet pasibaige visi jos atkurimai ir lietuvos tokios kaip valstybes galim sakyti nebeliko pasaulyje... Atkurima galima skaityti TIK TADA kai is lietuvos isejo okupantai...
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių