Ž. Pavilionis kartu su užsienio politikais kritikuoja E. Macrono poziciją dėl Taivano

Seimo Užsienio reikalų komiteto pirmininkas konservatorius Žygimantas Pavilionis pirmadienį prisijungė prie kitų užsienio šalių parlamentarų, kritikuojančių Kinijoje neseniai viešėjusio Prancūzijos prezidento Emmanuelio Macrono (Emanuelio Makrono) poziciją dėl Taivano.

Vykdamas iš Pekino, kelioms žiniasklaidos priemonėms duotame interviu E. Macronas pareiškė, jog Europa turėtų vengti būti „įvelta į konfliktus, kurie nėra mūsų“.

Tarpparlamentinis Aljansas dėl Kinijos bendrame pareiškime, kurį pasirašė ir Ž. Pavilionis, nurodė, kad pasisakymą laiko aiškia nuoroda į Taivaną.

„Kinijai rengiant karines pratybas Pietų Kinijos jūroje ir nuosekliai remiant Rusijos agresiją Ukrainoje, siųsti abejingumo signalą dėl Taivano dabar yra pats blogiausias įmanomas metas“, – teigiama pareškime.

„Prezidento Macrono neapgalvoti komentarai ne tik nepaiso gyvybiškai svarbaus Taivano vaidmens globalioje ekonomikoje, bet ir kenkia dešimtmečių senumo tarptautinės bendrumenės įsipareigojimams saugoti taiką Taivano sąsiauryje“, – rašoma jame.

„Mesjė prezidente, nekalbėkite Europos vardu“, – nurodė parlamentarai.

Ž. Pavilionis feisbuke nurodė, kad pareiškimą pasirašė kartu su parlamentare socialdemokrate Dovile Šakaliene.

Pekinas savarankišką ir demokratinį Taivaną laiko savo teritorija ir žada kada nors ją susigrąžinti, jei prireiks – jėga.

Pastaruoju metu aplink salą vėl kilo įtampa.

Pekinas, supykęs dėl praėjusią savaitę įvykusio Taivano prezidentės Tsai Ing-wen ( Cai Ingven) susitikimo su JAV Atstovų Rūmų pirmininku Kevinu McCarthy (Kevinu Makarčiu), iškart po E. Macrono išvykimo į Prancūziją įvykdė masines karines pratybas aplink salą, imitavo Taivano blokadą, smūgius jo teritorijoje.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Lietuvis

Lietuvis portretas
Šiaip mano nuomonė tokia pat prasta tiek apie senučių tvirkintoja varlių tiek apie lezbės sūnų.

debilus politikas PAVILIONIS

debilus politikas PAVILIONIS portretas
negeba įžvelgti TAIVANIO politinės krypties-- todėl TOKIE s u s m i r d ę, nenuostabu , jog nugaiš savo politinėse srutose.

Vėl

Vėl portretas
išlindo Pylipas iš kanapių,gavo pamoką ko negalima kritikuoti ir dabar gali tik būti antru balsu,neperšokti savo maitintojo.
VISI KOMENTARAI 28

Galerijos

Daugiau straipsnių