V. Ušackas: Lietuvos žiniasklaida pernelyg vienpusiškai neigiamai praneša apie Rusiją

  • Teksto dydis:

Europos Sąjungos (ES) ambasadorius Rusijoje Vygaudas Ušackas pirmadienį sukritikavo Lietuvos žiniasklaidą, sakydamas, kad ji pernelyg vienpusiškai neigiamai praneša apie Rusiją ir nepateikia subalansuotos objektyvios nuomonės.

„Aišku, Rusijoje labai sunku žiūrėti valstybinę propagandą, kur nėra alternatyvių nuomonių pateikiama, bet ir pas mus žiniasklaida ganėtinai vienpusiškai pateikia poziciją Rusijos atžvilgiu. Labai daug neigiamos ir nepakankamai yra šiek tiek balansuotos objektyvios nuomonės“, - sakė diplomatas, skaitydamas paskaitą Kauno technologijos universitete.

Pasak buvusio Lietuvos užsienio reikalų ministro, šalies žiniasklaidoje trūksta informacijos apie procesus pačioje Ukrainoje ir bandymo suvokti Rusijos elgesį, tuo pačiu jo neteisinant.

„Trūksta daugiau informacijos, mano nuomone, apie tai, kas vyksta pačioje Ukrainoje. Antras dalykas yra tai, kad, su visa pagarba, mes negalime visko suversti pačiai Maskvai dėl konflikto Ukrainoje. Trečia, mums reikėtų geriau suprasti visas problemas ir visumą tų iššūkių, su kuriais susidurs pati Ukraina. Ketvirta, su visa pagarba Ukrainai, mes negalime idealizuoti tos šalies perspektyvų ES atžvilgiu“, - kalbėjo V.Ušackas.

„Linkėčiau išsamesnio perteikimo ir suvokimo, kodėl Rusija - ne pateisinant, bet suvokiant, - kodėl elgiasi taip, kaip ji elgiasi“, - teigė diplomatas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Prof. Petras Jonauskas

Prof. Petras Jonauskas portretas
Gerb mizantropas. Visu pirma, Ponas Ušackas nieko nepasakę apie "Gera" Rusija. Čia jau jus matote savo akimis ir interpretuojate. Jo zodziai tik tai prašo objektyviu naujienų o ne pastovu negatyvuma. Žiniasklaida turėtu mažiau dėti savo mastymą apie situacijas o daugiau priduoti faktu. Leiskite zmonems patiems spręsti kur ir kas yra teisus. Ir nereikia mus zombuoti. Antra, nuo jusu terminu apie Imperija jau matosi kad jus esate nukenteja nuo JAV propagandos.

Kaunietis

Kaunietis portretas
Tokie pasisakymai parodo, kad ponas Vygantas ir toliau išlieka šiandienines Lietuvos diplomatijos perlu.Laikas ruoštis į prezidentus

mizantropas

mizantropas portretas
nusistebėjau ušacko pasisakymu, kažkaip labai jau jausmingai palaikančiu perdiem niekšišką kremliaus politiką. Nieko gero apie rusų politiką pasakyti negalima, nes mes patys esame tai pergyvenę. Jei ušackas jaučia simptijas rusijai, tai nereiškia, kad ir mes turime taip pat tokius jausmus puoselėti. Mūsų akimis - tai blogio imperija, užgrobusi Krymą ir dalį Ukrainos. Tai imperija, kuri kišasi į Lietuvos vidaus reikalus, skelbia dezinformacija visur, kur tik gali, savo karinėse stovyklose ruošia ruskius potencialiais Lietuvos priešais ir t.t. Tai kur čia ušackas įžvelgia rusijos gėrį? Gal neveltui jis ten dirba ir itin kruopščiai? Kaip į tokius jo pasisakymus reaguos Lietuvos vyriausybė ir apskritai visa tauta? Aišku, pavieniai individai, kuriems prie sovietų buvo puikus gyvenimas, palaikys ušacką, jau dabar visokios danutės ar vyckos, rusai bei jankiai, klyks, kad atsirado vienas protingas. Vienoje gretoje būti su tokiais komentatoriais yra daugiau, nei gėda.
VISI KOMENTARAI 16

Galerijos

Daugiau straipsnių