V. Pranckietis turi planą, kas koalicijoje pakeistų socialdemokratus

  • Teksto dydis:

Jeigu socialdemokratų partija nuspręstų pasitraukti iš valdančiosios koalicijos, Seime galėtų atsirasti nauja su Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjunga norinčių dirbti politikų frakcija, trečiadienį pareiškė Seimo pirmininkas Viktoras Pranckietis.

„Manau, kad tiesiog kreiptumėmės į atsakingus Seimo narius. Jų yra pakankamai daug, kurie pritaria ir dabar mūsų Vyriausybės programai, ir dirbtume drauge su nuosekliai dirbančiais, nuosekliai galvojančiais, nuosekliai besirūpinančiais Lietuvos ateitimi Seimo nariais“, - Žinių radijui sakė „valstiečių“ deleguotas parlamento vadovas.

„Jeigu atsirastų kokia nors frakcija, nauja susikurtų, (...) manau, kad dalis netgi socialdemokratų tokioje frakcijoje dalyvautų“, - kalbėjo V.Pranckietis.

Mažesnieji koalicijos partneriai socialdemokratai klausimą dėl tolesnio darbo koalicijoje su „valstiečiais“ iškėlė, kai Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjunga pasirašė susitarimą su opoziciniais konservatoriais dėl urėdijų reformos. Šiuo metu galimybę likti koalicijoje vertina socialdemokratų partijos skyriai.

Socialdemokratų lyderis Gintautas Paluckas partijos sprendimą dėl koalicijos žada po rugsėjo 20-osios.

„Valstiečių“ frakcija Seime turi 56 atstovus, socialdemokratų gretose dirba 19 parlamentarų. Socialdemokratai yra delegavę ūkio, užsienio reikalų ir teisingumo ministrus. Ūkio ministras Mindaugas Sinkevičius ir užsienio reikalų ministras Linas Linkevičius pastaruoju metu yra pareiškę, kad socdemai neturėtų trauktis iš koalicijos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

norma

norma  portretas
,, ponas seimo pirmininkas yra ne visa valdys asmuo bet visu pirma yra žmonių deklaruotas ir turi visu pirma nesąmonių nekurti su savo pirmininku ministru bet ne lietuvos piliečių reiktu tik viena suprasti kad tamstas rinko ne visi piliečiai , o tik keletas iš viso 12 procentu visos lietuvos ir kišti nosį partijos šalių interesams jokios naudos negali būti o tylieti ir knapsėti ir nelakstyti kas pritars ju kombinacijoms neteisingos nuomones , , o tik vis kalba kokio lygio kalbos yra šito vos tempiančio kombinatoriaus juk vienas laksto per partijas taip žiūrėk jau isikando ir kita o abudu tušti žodžio prasme viduriai nori kad būtų jų klausomi, blogio reikia socdemams vyti šitus tuščio vidurio gėsmių ponus kuo toliau ir be kalbu, nusibodo gėda turėk ,

...

... portretas
CHA: "Jeigu socialdemokratų partija nuspręstų pasitraukti iš valdančiosios koalicijos..." - laikas Seimo pirmininkui perskaityt Konstituciją ir sužinot, kad Seimo nario mandatas laisvas ir NEGALI būt varžomas jokių mandatų; jei kokia 'partija' užsimanytų Seimo nariams diktuot, tokią 'partiją' iškart reikia skelbt už įstatymo ribų.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių