V. Landsbergis: reikia išgirsti D.Trumpo signalą dėl gynybos finansavimo

  • Teksto dydis:

Reikia išgirsti išrinktojo Jungtinių Amerikos Valstijų prezidento Donaldo Trumpo (Dolando Trampo) signalą dėl Lietuvos įspareigojimų NATO ir finansavimo gynybai didinimo, sako pirmasis nepriklausomybę atkūrusios Lietuvos vadovas Vytautas Landsbergis.

„Reikia girdėti, ką sako naujai ateinantis prezidentas apie sąjungininkų sąžiningumą. Jo buvo signalas, kad jis pagalvos, ar ginti tuos, kurie patys nesigina ir palieka Amerikai tą bėdą ir tas išlaidas“, – LRT laidoje „Dėmesio centre“ trečiadienio vakarą sakė V.Landsbergis.

„Mes suprantame, kad elgiamės negerai: mus dėdė apgins, o mes galime pataupyti savo žaisliukams“, – pridūrė jis.

Tai, kad kritika dėl finansavimo gynybai Europoje yra pagrįsta, pripažino ir užsienio reikalų ministras Linas Linkevičius.

„Buvome įsižeidę, kai mus kritikavo dėl gynybos išlaidų – visus europiečius. Bet pripažinkime, buvo tam pagrindo ir tebėra. Ir jeigu Europa skirs mažai dėmesio savo saugumui, be abejo tai bus argumentas tiems, kurie sakys, kad kam mes čia turime už Europą dirbti“, – laidoje sakė Lietuvos diplomatijos vadovas.

Įtampa Rusijos grėsmę jaučiančiose Baltijos šalyse buvo matoma bemaž visos JAV prezidento rinkimų kampanijos metu, ją pakurstant D.Trumpo pasisakymams, kuriais jis ragino pertvarkyti NATO ir sumažinti Amerikai tenkančią įsipareigojimų pasaulio saugumui dalį.

Daugiausia kritikos tarp šių pasisakymų iššaukė paprastai kietos pozicijos dėl Maskvos politikos besilaikančių respublikonų kandidato mintis, jog sprendimą, ar ginti Baltijos šalis nuo Rusijos agresijos, jis priimtų tik įvertinęs, ar jos vykdo savo įsipareigojimus.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
skaitant jusu slykscius komentarus tampa aisku ,kad Lietuvoje etatiniu rasinejanciu padugniu vis daugeja. Matosi, kad raso tie patys. Ateis laikas, kai paspringsit savo neapykantos ir smeizto tulzim.

galas

galas portretas
Reikejo galva dirbti anksciau, dabar saukstai po pietu... elitas pats save paskandino.

šulcas

šulcas portretas
gali būti ramus iki sausio mėnesio pabaigos,nes tik tada Trumpas įžengs į Baltuosius rūmus,prapesoriau,gali toliau groti klavesinu ir laukti signalo, asmeniškai,ir nustok gąsdinti žmones
VISI KOMENTARAI 15

Galerijos

Daugiau straipsnių