Teismas: Ž. Pinskuvienė turės atlyginti daugiau nei 22 tūkst. eurų žalą

Vilniaus apygardos administracinis teismas antradienį paskelbė, kad Širvintų rajono merė Živilė Pinskuvienė turi kompensuoti žalą vietos gydymo įstaigai, iš kurios ji neteisėtai atleido vyriausiąją gydytoją.

Iš Ž. Pinskuvienės priteista daugiau nei 22 tūkst. eurų.

„Kadangi bendrosios kompetencijos teismai procesiniais sprendimais konstatavo, kad Širvintų rajono merė Ž. Pinskuvienė savo potvarkiu neteisėtai iš pareigų atšaukė bei nutraukė darbo sutartį su Širvintų rajono pirminės sveikatos priežiūros centro vyr. gydytoja N. Dimšiene, šis potvarkis buvo panaikintas ir iš Širvintų pirminės sveikatos priežiūros centro N. Dimšienės naudai buvo priteista 21 tūkst. 71 euras. Ši suma N. Dimšienei buvo išmokėta“, – sakė Vilniaus apygardos teismo teisėja Jūratė Gaidytė-Lavrinovič.

Teisėja pažymėjo, kad neteisėtas potvarkis dėl medikės atleidimo priimtas dėl merės kaltės ir tyčios, o centras patyrė žalą, ją Ž. Pinskuvienė turi pilnai atlyginti.

Ž. Pinskuvienė 2016 metų vasarį iš pareigų atleido Širvintų rajono pirminės sveikatos priežiūros centro (PSPC) vyriausiąją gydytoją Nijolę Dimšienę. Medikės atleidimas  pripažintas neteisėtu, jai priteista per 22 tūkst. eurų.

Šiuos pinigus viešąjį interesą ginanti Vilniaus apygardos prokuratūra prašė gydymo įstaigai dabar priteisti iš Ž. Pinskuvienės asmeniškai.

Pasak prokurorų, žalą Širvintų rajono pirminės sveikatos priežiūros centras patyrė žalos išmokėdamas didelę sumą dėl teismų neteisėtu pripažinto merės potvarkio. Prokurorų pareiškimas patenkintas pilnai.

Teismo sprendimas nėra galutinis, jis gali būti skundžiamas Lietuvos vyriausiajam administraciniam teismui.

Ž. Pinskuvienė į sprendimo paskelbimą neatvyko.



NAUJAUSI KOMENTARAI

T

T portretas
Galu gale, pasodino dvarponia į vietą!

Mano tokia nuomone.

Mano tokia nuomone. portretas
Issirinkote ta mere patys sirvintiskei.Niekas jums jos neibruko.Esate trumparegiai ir akli ,kad nesuprantate ka renkate.Vieniem Grazulis reksnys patinka ,kitiem Viktorelis,tretiem Masiulis ir kiti liberalai.O reikia pagalvoti protu.Kuo daugiau zada pries rinkimus tuo bukit tikri nevykdys.Niekada nesizavejau dalijamais ledai,nemokamais koncertais,dalijamais tusinukais,maisiukais.Duokit zmogui uzdirbti ir viska nusipirksim.O vagis uz grotu sodikit.

Nuomone Lietuvos gyventoju seimos.

Nuomone Lietuvos gyventoju seimos. portretas
O kada teismai prokurorai sugrazins istaskytus gelezinkelieciu ,naftos nusuktus mokescius,visus su MG Baltik susijusius milijardus ir visus visus ?.Kada prades dirbti teisine sistema?Gana cia rasineti apie sukciavimus,korumpuotus klanus.Laikas sugrazinti mums prarastus milijardus.
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių