Skandalo epicentre atsidūrusi V. Baltraitienė kaltina kitus

  • Teksto dydis:

Žemės ūkio ministrė Virginija Baltraitienė pirmadienį viešai atsiprašė Latvijos kolegos Janio Dūklavo dėl situacijos, susijusios su vakariene ir medžiokle Lietuvoje.

Dėl kilusio skandalo ministrė apkaltino „paranojiškas baimes“ Lietuvoje.

„Pirmiausiai noriu atsiprašyti Latvijos žemės ūkio ministro Janio Dūklavo, kad dėl Lietuvoje kilusių paranojiškų baimių, pokemonų ieškojimo, įvairių interpretacijų kyla nemalonumai ir mano kolegai Janiui“, - spaudos konferencijoje sakė V.Baltraitienė.

Pasak ministrės, svečių garbei rengiamos vakarienės yra įprasta praktika Europoje.

„Ir Lietuvoje J.Dūklavo garbei surengta neformali vakarienė Panevėžio rajone, kurią organizavo ir derino su žemės ūkio ministerijos specialistais Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos vadovas Jonas Milius“, - sakė V.Baltraitienė.

„Visada bendravau ir bendrausiu su verslininkais, kurie kuria darbo vietas, pridėtinę vertę ir šalies pajamas iš eksporto“, - pabrėžė ministrė.

Praėjusią savaitę V.Baltraitienė BNS teigė, kad vakarienę Panevėžio rajone Latvijos ministro garbei organizavo Žemės ūkio ministerija. Ministrė yra sakiusi, kad vakarienė galėjo kainuoti apie 300 eurų, ji paprašiusi vakarienės sąskaitos, kad ją galima būtų apmokėti, tačiau iki šiol jos nėra gavusi.

J.Milius pirmadienį spaudos konferencijoje aiškino, kad vakarienę susinešė patys renginio dalyviai.

Tuo metu Valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba BNS praėjusią savaitę buvo informavusi, kad nėra mokėjusi nė už vieną renginį - nei vakarienę, nei medžioklę.

„Nei žemės ūkio ministerija, nei aš asmeniškai medžioklės neorganizavau ir verslininkų nekviečiau. Žemės ūkio ministerijos specialistai suderino abiejų šalių oficialias delegacijas ir vakarienės vietą. Tai buvo nurodyta oficialioje vizito darbotvarkėje“, - sakė V.Baltraitienė.

Praėjusią savaitę V.Baltraitienė iš pradžių svarstė, jog verslininkus - mėsos perdirbimo įmonės „Biovela Group“ vadova Virginijų Kantauską bei „Dojus Agro“ vadovą Praną Dailidę į miniserų vakarienę su medžiokle pakvietė J.Milius. Vėliau ministrė patikslino, jog abu verslininkus į renginį pakvietė juos gerai pažįstantis Latvijos ministras J.Dūklavas. Pastarasis V.Baltraiteinės pareiškimas papiktino Latvijos žemės ūkio ministrą. Jis paneigė pažįstantis Lietuvos verslininkus ir tikino jų nekvietęs.

Pirmadienį ministrė vėl grįžo prie pirminės versijos, jog į renginį verslininkus kvietė J.Milius. Tai patvirtino ir pats J.Milius.

Darbo partijos vadovas europarlamentaras Valentinas Mazuronis sako, kad jį įtikino partijos deleguotos žemės ūkio ministrės Virginijos Baltraitienės atsakymai dėl vakarienės-medžioklės, kurioje dalyvavo ir verslininkai, aplinkybių.

„Žemės ūkio ministrės Virginijos Baltraitienės atsakymai man pilnai suprantami ir mane tenkina“, – sakoma Darbo partijos vadovo V.Mazuronio pareiškime, išplatintame po V.Baltraitienės pirmadienį surengtos spaudos konferencijos.

„Visuomet pasisakiau ir pasisakysiu už maksimalų bendradarbiavimą su kitų valstybių vadovais, ypač ginant mūsų verslo interesus užsienyje. Tai turi daryti ne tik Užsienio reikalų ministerija, bet ir aukščiausi šalies pareigūnai bei visos ministerijos tiek formalių, tiek ir neformalių susitikimų metu, kurie yra įprasti visame pasaulyje“, – teigia V.Mazuronis.

Visgi partijos vadovas sako, kad „tokių susitikimų turinys ir jų organizavimo aplinkybės neturi sudaryti prielaidų abejonėms, todėl turi būti paviešinta visa informacija apie tai, jeigu kam nors dėl to kyla klausimų“, bet pats sako klausimų nebeturįs.

„Šiuo atveju visus atsakymus aš išgirdau, ir jie mane įtikina“, – pranešime sako V.Mazuronis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

norma

norma  portretas
juk patys mes esame šito muilo burbulo pripustu , ganytojai, juk kas ir dėl kuo mes tiek laiko kenčiame o juk vien dėl to kad per 27 metus leidome ponams iš mūsų tičjuotis ir kojas nuvalyti, į mus visus tik dėl to kad negalėjome tos ponus korumpuotus išvyti ir neleisti iš tolo prie šitokio darbo,,, o tau ir valio ponas dyktuoja o karavanas eina ,,,

Kaunas

Kaunas portretas
man geda del tokios politikes.

ne koks

ne koks portretas
ji nekalta ji ejo pro sali ziuri milius medzioja prisijunge bet nesaude nes nepataiko mirksedama o uz viska paprase saskaitos o kas sumokejo nezino nes visada visi moka uz damas kuo ji cia kalta
VISI KOMENTARAI 12

Galerijos

Daugiau straipsnių