Seime kilo klausimas, ar „valstietė“ A. Širinskienė nepadarė nusikaltimo

  • Teksto dydis:

Seimas ketvirtadienį svarstė prieštaringai vertinamas pataisas, kuriomis siekiama sumažinti alkoholio vartojimą ir prieinamumą. Tačiau svarstymų pradžią lydėjo nesklandumai.

Parlamentarams susirinkus į posėdžių salę, „tvarkietis“ Remigijus Žemaitaitis pareiškė, kad du Seimo narius - „valstiečių“ frakcijos seniūną Ramūną Karbauskį ir sveikatos apsaugos ministrą Aurelijų Verygą - kažkas užregistravo diskusijai. Pasak jo, tai esą neteisėta, nes tai padaryti gali tik pats Seimo narys, o R.Karbauskio ir A.Verygos tuo metu posėdžių salėje nebuvo.

„Manau, kad Seimo plenarinių posėdžių salėje buvo padarytas nusikaltimas arba sistema yra sugedusi. (...) Jų (R.Karbauskio ir A.Verygos - BNS) vardu, jų kortelėmis naudodamasis Seimo narys, juos užregistravo (...) Jeigu vyksta tokie procesai, gali vykti ir su balsavimu nesant žmonių“, - pareiškė „tvarkiečių“ frakcijos vadovas.

Sveikatos reikalų komiteto pirmininkė „valstietė“ Agnė Širinskienė prisipažino, kad ji su R.Karbauskio ir A.Verygos kortelėmis juos registravo diskusijai.

 

 

„Taip, registravau aš su tų Seimo narių kortelėmis“, - teigė parlamentarė. Ji taip pat paprašė registraciją panaikinti.

„Jeigu jūs matote tame problemą, tegu Etikos ir procedūrų komisija apsvarsto, o dabar persiregistruosime“, - į R.Žemaitaičio pastabą atšovė R.Karbauskis.

Noriu priminti, kad Seimo narys Linas Karalius (....) dėl to, kad leido naudotis savo pažymėjimu kitam asmeniui, neteko Seimo nario mandato.

Konservatorius Andrius Kubilius priminė, kad „dėl to, kad leido naudotis savo pažymėjimu kitam asmeniui“, prieš kelerius metus vienas Seimo narys jau neteko mandato.

„Noriu priminti, kad Seimo narys Linas Karalius (....) dėl to, kad leido naudotis savo pažymėjimu kitam asmeniui, neteko Seimo nario mandato“, - priminė A.Kubilius.

Dėl neteisėto elektroninės balsavimo kortelės panaudojimo ir balsavimo rezultatų klastojimo 2010 metų rudenį L.Karalius buvo pašalintas iš Seimo per apkaltą.

R.Žemaitaitis paprašė, kad ketvirtadienio atvejį Seime ištirtų Etikos ir procedūrų komisija. Seimo pirmininkas Viktoras Pranckietis pažadėjo kreiptis į etikos sargus.

Tačiau R.Žemaitaitis pareikalavo svarstyme daryti pertrauką iki popietės. Jos paprašė ir liberalų frakcijos seniūnas Eugenijus Gentvilas. Bet Seimas dėl jų prašymo nebalsavo, patvirtino darbotvarkę, o vėliau „valstiečių“ frakcijos nariui Povilui Urbšiui paprašius pusvalandžio pertraukos, ją padarė. Po jos, E.Gentvilas paprašė pertraukos klausimo svarstyme iki Etikos ir procedūrų komisija pateiks išvadą dėl A.Širinskienės elgesio, bet ji nebuvo padaryta.



NAUJAUSI KOMENTARAI

//////...............

//////............... portretas
kaip skoma jus tuos idiotus priiminedami y seima TIKRINKIT PSICHINE SVEIKATA ypatingai pas ,,,tvarkiecius ,,lyberastus,,, ir konservatsocdemu kegebesnikus-stukacius..... debilas prie debilo [ su ,,,slipsu,,,]ir mobilnyku prie ausies...

L

L portretas
Karaliu pasalino uz ta pati.kuam jie geresni visus lauk.

.

. portretas
Visus tris asmenis pašalinti iš seimo, neleisti dirbti toliau.Principingai ir padoriai turi dirbti žmonės!!!
VISI KOMENTARAI 8

Galerijos

Daugiau straipsnių