S. Skvernelis: nuo pat pradžių nemaniau, kad ši koalicija yra geriausia

  • Teksto dydis:

Pusmetį dirbančios Vyriausybės vadovas premjeras Saulius Skvernelis sako, jog „valstiečių“ ir socialdemokratų filosofijos daug kur skiriasi ir pripažįsta nemanęs, jog dabartinė dviejų partijų koalicija yra geriausia. Premjeras sako jaučiąs koalicijos partnerių norą išprovokuoti valdžios griūtį.

Interviu naujienų portalui 15min.lt Valstiečių ir žaliųjų sąjungos deleguotas ministras pirmininkas kartojo, jog Vyriausybė dažniau dirba mažumos sąlygomis, o suformuota koalicinė dauguma su socialdemokratais - formali.

„Taip, buvau naivus. Tikrai galvojau, kad su koalicijos partneriais turėdami daugumą Seime mes galėsime ramiai vykdyti suderintą programą. Dabar matau, kad tai labiau formali dauguma. Jaučiu, kad naujasis socialdemokratų lyderis (Gintautas Paluckas - red) yra priėmęs sprendimą koaliciją palikti. Žinoma, tai dar nėra frakcijos Seime nuomonė, tačiau jei koalicijos partneriai taip nuspręstų, mums liktų tik priimti jų sprendimą“, - svarstė S.Skvernelis.

„Galiu klysti, bet jaučiu, kad yra noras: „išmeskit mus.“ Socialdemokratai nenori būti tie, kurie išeina“, - pridūrė premjeras.

Tuo pačiu jis teigė abejojantis galimybėmis formuoti mažumos Vyriausybę arba naują valdančiąją daugumą. Klausiamas, ar ryžtųsi vadovauti mažumos Vyriausybei, S.Skvernelis teigė abejojantis, ar taip atsitiktų.

„Aš tikrai labai rimtai svarstyčiau ir, tiesą sakant, abejoju, ar taip atsitiktų. Kita vertus, aš nematau alternatyvos, kas dabar galėtų suformuoti daugumą. Jeigu valstybės stabilumui to reikėtų, kito pasirinkimo aš neturėčiau. Apsisprendimą lems tik tai, ar galima bus tęsti reformas. Jeigu tai bus neįmanoma, nematau prasmės būti premjeru“, - kalbėjo Vyriausybės vadovas.

Taip, buvau naivus. Tikrai galvojau, kad su koalicijos partneriais turėdami daugumą Seime mes galėsime ramiai vykdyti suderintą programą.

Socialdemokratų ir „valstiečių“ filosofija, S.Skvernelio teigimu, daug kuo skiriasi - pavyzdžiui, požiūriu į valdomas ministerijas, socialdemokratai į ministerijas žiūri kaip į valdžios resursą partiniams interesams tenkinti.

„Dabar socialdemokratams priklauso trys ministerijos, bet nemanau, kad tai yra jų valdos, kur jie gali daryti, ką nori – konkursus dėl akių, darbinti savus. Man tai nepriimtina. Nėra valstiečių, nėra socialdemokratų ministerijų. Yra ministro pirmininko suformuota komanda, kuriai pritarė prezidentė. Mes nuskriaudėme nemažai partijos narių, kurie mums labai padėjo rinkimuose, bet mes jiems jokių postų nedalijome. Net ne visi šešėliniai ministrai gavo postus“, - svarstė S.Skvernelis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

vabalas,

vabalas, portretas
,, o kas liko iš mūsų ateitu partijos veikėju ,juk liaudiškai sakant liko kopūstas ir galvelė tuščia ,dalybos pastovio lokomotyvo, jaunas senas vis vien nauda liko maža lietuvos padangei, žmonių srautai nemažėja o kas met didėja , matysime kaip tunelio gale paskutiniai išjungs šviesa , o tada ką dalins ,, matysim .,., kokie bus laimingi, su šypsenom vieni kitiems suflieros ,,, klouno posmus paspaudimo ,,,,,,,

stai

stai portretas
stai ir susirinko senachebra prie valstybes lovio uzuojauta balsavusiems tiem keturesdesimt procentu rinkeju kurie liko apkvailinti gal kituose rinkimuose pamastys kad lietuvoje saziningu palitiku neliko liko tik viena didele partija savu o jus prisimenami yik rinkimams

Tam apie kopūstus

Tam apie kopūstus portretas
Matyt pats ir esi iš tų kopūstų apie kuriuos rašai. Gal buvai kolūkio brigadininku jeigu esmės nesupranti apie ką rašo.
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių