S. Skvernelis: mūsų prioritetas – šeimos puoselėjimas

  • Teksto dydis:

Septynioliktosios Vyriausybės prioritetas – šeimos puoselėjimas ir pagalba jai, sakė paskirtasis premjeras Saulius Skvernelis, pristatydamas Seime Vyriausybės programą.

„Mūsų prioritetas – šeimos puoselėjimas. Iš tiesų numatytos konkrečios priemonės kurti šeimai palankią aplinką, sudaryti galimybes derinti darbo ir šeimos pareigas. Sprendžiamos kompleksiškai vaikų globos ir įvaikinimo problemos. (...) Taip pat labai aiškiai pasisakoma apie veiksmingą ir kompetentingą pagalbą vaikui ir šeimai“, – antradienį Seime sakė jis.

Pertvarkos viešajame sektoriuje, gimstatumo skatinimas

Paskirtasis premjeras tvirtino, kad asmeninis jo prioritetas bus viešojo sektoriaus pertvarka. Bus atsisakyta nereikalingų įstaigų, dubliuojamų funkcijų.

„Pirmiausia bus pokytis Vyriausybės kanceliarijoje, ji keisis ir bus pertvarkyta taip, kad taptų Ministro pirmininko tarnyba, galinčia koordinuoti ir generuoti pokyčius. Mes pavyzdį Vyriausybės kanceliarijoje parodysime, tada lygiai tas pats yra ministerijose. Jeigu ministrai nori įgyvendinti tikslus, kurių yra daug ir kurie yra svarbūs, turi pokyčiui suburti komandą. (...) Už tokį darbo užmokestį, kurį dabar galime mokėti valstybės tarnautojui, jų turime daug, mažai apmokamų, pokyčių pasiekti bus labai sunku“, – tvirtino politikas.

S.Skvernelis taip pat išskyrė kovą su smurtu, patyčiomis.

Europos mastu, Lietuva išlieka tarp mažiausią gimstamumą turinčių valstybių. Tam, kad kartų kaita būtų užtikrinta, būtina pasiekti 2,1 vaiko siekiantį gimstamumo rodiklį.

„Labai svarbus yra skirsnis ir konkrečios priemonės kalbant apie mūsų visuomenės gebėjimą atpažinti smurtą, patyčias, jų netoleruoti“, – teigė jis.

Paskirtasis premjeras sakė, kad demografijos problemoms spręsti bus sukurta atskira programa. Į ją įeis ir vadinamieji vaiko pinigai, ir motinystės išmokos, ir kt.

„Gimstamumas, kurio mažėjimas nors ir stabilizavosi bei pastaraisiais metais netgi pradėjo augti, tesiekia 1,70 vaiko, tenkančio vienai moteriai ir, vertinant Europos mastu, Lietuva išlieka tarp mažiausią gimstamumą turinčių valstybių. Tam, kad kartų kaita būtų užtikrinta, būtina pasiekti 2,1 vaiko siekiantį gimstamumo rodiklį“, – rašoma programoje.

Švietimo bendruomenė pavargo nuo permainų

Atsakydamas į klausimus apie švietimo finansavimą, S.Skvernelis tvirtino, kad mokinio krepšelio tvarka nepasiteisino, todėl bus ieškoma kitų būdų finansuoti švietimą. Tuo pačiu jis pabrėžė, kad mokinio krepšelio panaikinimas nėra tikslas savaime, anot jo, jis gali likti ten, kur veikia efektyviai, tačiau kaimuose ši sistema netinka, todėl bus kuriama nauja.

„Nebūtinai turi būti unifikuota sistema“, – sakė paskirtasis premjeras.

Paskirtoji švietimo ir mokslo ministrė Jurgita Petrauskienė savo ruožtu sakė, kad švietimo bendruomenė yra pavargusi nuo nuolatinių permainų, o pagrindinės bėdos yra ne finansų trūkumas, bet aiškių tikslų nebuvimas.

„Dideli rezultatai pasiekiami, kai partijos, parlamentai, besikeičiančios Vyriausybės laikosi nuoseklios linijos švietimo srityje. Pati švietimo bendruomenė per kelis dešimtmečius yra išvargusi nuo nuolatinių reformų, pertvarkų, ir nesutikčiau, kad vienintelis kelias į kokybę yra finansai, ko tikrai labai trūksta – labai aiškios krypties ir vizijos“, – kalbėjo J.Petrauskienė.

Ji taip pat sakė, kad finansinė sistema turėtų būti pertvarkyta taip, kad „tą kryptį būtų galima efektyviausiu būdu pasiekti“.

„Kaip ir daugelyje viešųjų sričių, švietimo srityje esama neefektyvumo, fragmentacijos, veiklų dubliavimosi, ir tikrai ieškosime, kaip tą sutelktumą didinti, ieškant finansų visa pirma pačioje sistemoje“, – sakė J.Petrauskienė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

JAUNA MAMA

JAUNA MAMA portretas
gelbekit jaunas seimas.Jei neturi vienu metu darbo stazo,o tau gime vaikelis,nors pati esi studente pirmo kurso isejusi dekretiniu, tai igimus vaikeliui negauni jokios ismokos is sodros.Ne kazkokia,bet jau benmt sauskelnems nupirkti butu uz ka. LABAI SKAUDU,KAD TAIP SKRIAUDZIA MUS.

teisingai pasakyta

teisingai pasakyta portretas
jau nedaug truko kad butu leidziama pas mus tuoktis gejams.gerai stipri baznycia pas mus.skvernelis yra seimos zmogus geras tevas.bus tvarka musu salyje.jei leis dirbt televizija ir konservatoriai.kiek matysim pikta gabrieliaus veida.kur inteligencija tolerancija kitiems.geros seimos gabrielius bet nesupranta pralaimejimo.jei norit visos partijos dirbt musu salies gerovei tai susivienykit darbui.kvieciu visus dirbt kartu.nereikia pykt kad nelaimejo konservatoriai.jusu pikti veidai replikos dar daugiau atstumia zmones

zodziaireikia juos sodinti

zodziaireikia juos sodinti portretas
tai grazus bet kol socialistiniai komunistai bus bent1 tai kaisiois/pagalius i ratus/ taip kersydami uz savo kedes pirmiausia reikia apsivalyti nuo siuksliu kad galima butu laisvai daryti teisingus zingsnius ir su seimo pagalba nesikisant dargi prezidenturai eiti teisingu keliu ir tuos veiksmus kad kontroliuotu nacionalinis saugumas pavaldus seimo kontrolei ne daugiau ir jokiu sasaju nei su teisesauga nekalbant apie u.spec.t....krasto apsauga ir pasienio tarnyba taippat kontroliuoja nacionalinis saugumas ir cia turi darbuotis tikri saziningi zmones patriotai visa tai igyvendindami kazka pasieksime o svarbiausiauzsienio zvalgybu kontrole kurie ir kuria visas tas negeroves kurios mus veda i praraja ir jei taip toliau bus tai niekas mum nepades nei nato nei homoseksualai kuriuos pagal briuselio zydeliu programa tai noriai leidziamusu valdininkeliai gadinti jaunima... tai nusikaltimas tai atidarykime psichiatrines tegul begioja tai panasiai bus. siandien uz visa ta jovala kuri daro spec
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių