S. Skvernelis dėl G. Kildišienės: jokios indulgencijos negali būti

  • Teksto dydis:

Premjeras Saulius Skvernelis sako, kad jokiems politikams negali būti taikomos išimtys dėl skaidrumo.

Tai jis pareiškė paprašytas įvertinti Seimo narės, Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos atstovės Gretos Kildišienės naudojimąsi „Agrokoncerno“ automobiliu.

„Aš galiu tik pakartoti lygiai tą patį - kad absoliučiai jokios indulgencijos, negali būti niekam išimčių daroma, o tie klausimai, jeigu kyla visuomenei, tai turi būti tikrai atsakyti ir pirmiausia atsakyti pačių politikų“, - žurnalistams Vyriausybėje pirmadienį sakė premjeras.

Jis taip pat sakė, kas pats G.Kildišienės elgesio nenori vertinti.

„Aš nenoriu vertini Seimo narių kelionių, poilsio, užklasinės veiklos arba asmeninių santykių. Tai nėra Vyriausybės klausimas ir aš nekomentuosiu (...). Aš tikrai nenoriu komentuoti, kol nėra padėti taškai, sprendimai. Aš savo nuomonę turiu, bet kada bus momentas, tai paminėsiu“, - teigė S.Skvernelis.

Anot jo, į klausimus dėl G.Kildišienės interesų turi atsakyti tiek Vyriausioji tarnybinės etikos komisija, tiek Seimo etikos ir procedūrų komisija.

LVŽS pirmininkas ir frakcijos Seime seniūnas Ramūnas Karbauskis šeštadienį BNS patvirtino, kad jo pavaduotoja parlamentarė G.Kildišienė naudojasi jo valdomam „Agrokoncernui“ priklausančiu automobiliu „Range Rover“. Jis pranešė, jog „Agrokoncernas“ išperkamosios nuomos būdu šį automobilį nuomoja kitam neįvardijamam privačiam asmeniui, o pastarasis, anot R.Karbauskio, teisėtais būdais leidžia juo naudotis Seimo narei.

Žiniasklaidai paskelbus, kokiu automobiliu važinėja G.Kildišienė, parlamentarė paprašė Vyriausiosios tarnybinės etikos komisijos (VTEK) paaiškinti, ar jai reikėjo interesų deklaracijoje nurodyti, kad naudojasi artimo giminaičio iš bendrovės „Agrokoncernas“ pirktu automobiliu.

„Žiniasklaidoje pasirodžius insinuacijoms neva Greta Kildišienė yra netinkamai deklaravusi sandorius su juridiniais asmenimis, Seimo narė kreipėsi į Vyriausiąją tarnybinės etikos komisiją ir prašo išaiškinti, ar Seimo nariai privalo privačiųjų interesų deklaracijoje nurodyti ne tik savo bei sutuoktinių, bet ir visus kitus atvejus, kada artimieji giminaičiai sudaro sandorius su juridiniais asmenimis“, – rašoma pirmadienį išplatintame LVŽS Infocentro pranešime.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Nuomone.

Nuomone. portretas
Paksas iklimpo per rsusu ,Borisova,o Karbauskis per moteris.Seime neturetu dvilika klasiu baige kurti valstybei istatymus.Tai apgailetina ir graudu.

Mikas

Mikas portretas
Atrodo,kad Kildisiene laiko kitus kvailiais.Melo kojos trumpos. Ir Karbauskis iklimps per moteris...O toki sventeiva vaizduoja...

Joaaa

Joaaa portretas
Kaip nusibodo... Tik priejo prie lovio ir, vietoj darbo Lietuvos zmonems, prasideda visokiu skandaliuku uzglaistymas...
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių