S. Skvernelio Vyriausybei – vieneri

Premjero Sauliaus Skvernelio vadovaujamai Vyriausybei sukanka metai. Tačiau ir prezidentė, ir politologai negaili kritikos šiai Vyriausybei.

Bene daugiausiai kritikos per šiuos metus sulaukė Sveikatos apsaugos ministras Aurelijus Veryga. Jis kritikuotas dėl alkoholio tvarkos pakeitimų ir chaoso, kilusio vaistinėse dėl receptinių vaistų pardavimo. Ketvirtadienį jam Seime planuojama interpeliacija.

Švietimo ir mokslo ministrei Jurgitai Petrauskienei negailėta kritikos dėl švietimo sistemos ir chaotiškai vykdomos bei galiausiai stringančios aukštojo mokslo reformos. Taip pat dėl įstrigusio mokytojų atlyginimų klausimo.

Per pirmuosius Vyriausybės metus pasikeitė ir keletas ministrų: postą po socialdemokratų pasitraukimo iš koalicijos paliko Mindaugas Sinkevičius. Jo kolega – užsienio reikalų ministras Linas Linkevičius – liko poste, bet pasitraukė iš partijos.

Komentuodama vyriausybės metus, prezidentė Dalia Grybauskaitė kritikuoja ją, teigdama, kad per pirmuosius naujos valdžios veiklos metus kryptingų sprendimų nematyti, o reformas keičia mažareikšmiai sprendimai.

Premjeras siūlo vyriausybės darbus vertinti po trejų metų, kai jie bus baigti.

Lėmė skirtingos darbo sąlygos

Premjeras S. Skvernelis sako, kad ministrų pasiekimai per pirmuosius darbo metus buvo skirtingi, tačiau atkreipia dėmesį, kad tai lėmė ir skirtingos situacijos ministerijose, į kurias jie atėjo.

„Metai laiko praėjo, tikrai yra skirtingi pasiekimai, bet yra ir sąlygos skirtingos, skirtingos ministerijos, ministrai atėjo su skirtingais pradiniais darbais“, – žurnalistų paprašytas įvertinti ministrų darbą trečiadienį sakė S. Skvernelis.

Kaip pavyzdį jis pateikė sveikatos apsaugos ministrą Aurelijų Verygą, kuris, pasak premjero, yra nuolat linksniuojamas. BNS trečiadienį paskelbta Lietuvos žiniasklaidos stebėsenos ir tyrimų bendrovės „Mediaskopas“ informacija rodo, jog A. Veryga sulaukė daugiausiai žiniasklaidos dėmesio iš visų ministrų.

S. Skvernelis išreiškė viltį, kad A. Veryga ir toliau galės eiti pareigas ministerijoje, kurioje, pasak jo, yra susipynę itin daug interesų.

„Sritis, kuri iš esmės toks interesų kamuolys susipynęs yra, kad tas bandymas bent pradėti išvynioti vieną–kitą siūlelį rodo, kokia yra reakcija. Žiūrint vidurkį sveikatos ministrų buvimo poste, labai aiškiai matosi, kad tik pajudina, bando spręsti klausimus tokius iš esmės ir pokyčiai greitai įvyksta. Tikiuosi, kad ministras dar trejetą metų padirbėti galės“, – kalbėjo premjeras.

Paklaustas, kaip vertina tai, jog kai kurie ministrai viešumoje matomi itin mažai, S. Skvernelis atkreipė dėmesį, jog šioje Vyriausybėje dirba ne garsūs politikai, be to, dalis jų nebuvo pažįstami su biurokratiniu aparatu.

„Ministrai šitie yra kitokie, jie nėra, kalbant apie pačią Vyriausybę, ne žvaigždžių Vyriausybė buvo, kad garsi politinė pavardė ir turi teisę užimti bet kurį ministro postą. (...) Kalbant apie ministrų vertinimą, ypatingai kurie niekada nebuvo dirbę valstybės tarnyboje, atėję iš visuomeninio sektoriaus, jie tiesiog nežinojo, kur ateina, nes tas biurokratinis aparatas, kuris yra, jis yra labai stiprus mūsų šalyje, tai galbūt pritrūko vidaus administravimo įgūdžių, bet visa tai yra ištaisoma“, – sakė premjeras.

Sauliaus Skvernelio Vyriausybė prisiekė lygiai prieš metus – 2016-ųjų gruodžio 13-ąją.


Šiame straipsnyje: Saulius SkvernelisVyriausybė

NAUJAUSI KOMENTARAI

cirko

cirko  portretas
,,klouno reformų metai, jau prabėgo o nutyko kas oi daug bėgo ir bėga ten toli nuo namu, nuo reformos jau runkeliui paleido vidurius už nemesta apgriaužta kaula , juk padidino ką visu pirma tegul paskaičjuoja kokio lygio kainos iškylo per tos metus ,juk nuo nauju metu vėl dizelinas didinamas naftos kainos dides o su lyg tom kainom akcizo didinimo ir visas kainu šolis jau dides juk kiaušiniai jau kainos iškylo ant kiek , viso 30 euru centu net ir 45 centais už dešimt , va o kur dar , visos kitos mėsos ir duonos kainos pieno sviesto sūrio varškės , ir viskas kas yra prekybos centruose kainos iškylo , ir dar melagiai vis didina po keleta centu nėra ką sakyti, nėra juk ne liaudžiai atėjo tarnauti bet liaudis tarnauja ponams , ,.,

Klaipedietis

Klaipedietis portretas
Ši vyriausybė tik apsunkino ir pablogino eilinių piliečių gyvenimą ir prisiiminėja tik sau palankius įstatymus!!!

VYTAUTAS

VYTAUTAS portretas
DIRBO,KAIP VISOS,PINIGAI,TURIME GYVENTI GERIAU,VISKAS TIK SAU,O RUNKELIAI,KAIP VISADA.MAŽIAU PENSININKŲ,INVALIDŲ,VIVA URA.....
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių