Rinkimų komisija tvirtins galutinius rinkėjų sąrašus

  • Teksto dydis:

VRK pirmadienį tvirtins galutinius rinkėjų sąrašus sekmadienį vyksiantiems prezidento rinkimams. Išankstiniuose sąrašuose įrašyta per 2 mln. 540 tūkst. rinkėjų, iš jų užsienyje balsuoti registravosi apie 10 tūkst. rinkėjų.

Vyriausioji rinkimų komisija (VRK) pirmadienį tvirtins galutinius rinkėjų sąrašus sekmadienį vyksiantiems prezidento rinkimams.

Kaip BNS sakė VRK vadovas Zenonas Vaigauskas, išankstiniuose sąrašuose įrašyta per 2 mln. 540 tūkst. rinkėjų, iš jų užsienyje balsuoti registravosi apie 10 tūkst. rinkėjų.

Galimybė balsuoti sudaroma ir į galutinius rinkėjų sąrašus neįtrauktiems rinkėjams. Jei po sąrašų patvirtinimo į apylinkės rinkimų komisiją ne vėliau kaip iki rinkimų dienos 18 val. kreipiasi rinkėjas, kuris pateikia pasą ar tapatybės kortelę bei dokumentą apie deklaruotą gyvenamąją vietą apylinkei priskirtoje teritorijoje, jis įrašomas į papildomą rinkėjų sąrašą ir gali balsuoti.

Užsienyje balsavimas jau vyksta, o Lietuvoje prasidės trečiadienį - iš anksto bus galima balsuoti savivaldybių pastatuose, taip pat vyks balsavimas specialiuose paštuose, o savaitės pabaigoje balsuoti galės ir balsavimui namuose užsiregistravę rinkėjai. Balsuoti iš anksto gali visi rinkėjai, sekmadienį neturėsiantys galimybės atvykti į savo apylinkę, specialiuose paštuose balsuoja esantys gydymo, slaugos ar laisvės atėmimo įstaigose, taip pat atliekantys karinę tarnybą. Namuose balsuoti galimybė sudaroma neįgaliems, 70 metų ir vyresniems, dėl ligos į apylinkę atvykti negalintiems rinkėjams.

Lietuvos prezidento rinkimai vyks gegužės 11 dieną. Gegužės 25 dieną vyks rinkimai į Europos Parlamentą, kartu su antruoju prezidento rinkimų turu, jei jo prireiks.



NAUJAUSI KOMENTARAI

laisvas laikrastis

laisvas laikrastis portretas
,2014-05-05 d. 13 val. signataro Zigmo Vaišvilos spaudos konferencija Seime „Ar teismas stabdys Prezidento rinkimus?“ Nepriklausomybės atkūrimo Akto signataras Zigmas Vaišvila š.m. kovo 6 d. kreipėsi į VRK dėl Prezidentės Dalios Grybauskaitės, siekiančios dalyvauti gegužės 11 d. Respublikos Prezidento rinkimuose, Vyriausiajai rinkimų komisijai savo anketoje pateiktų žinomai melagingų duomenų apie save, taip pat dėl kandidatų anketų papildymo klausimu dėl jų bendradarbiavimo su TSRS (Rusijos) specialiąja tarnyba GRU. 'tiesiog.transl.per alkas.l t
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių