R. Šimašiaus siūlymą perduoti vairą P. Auštrevičiui šis vadina komedija

  • Teksto dydis:

Sostinės mero Remigijaus Šimašiaus pasitraukimas iš Liberalų sąjūdžio pirmininko pareigų skubotas, emocingas žingsnis, mano europarlamentaras Petras Auštrevičius, ketvirtadienį pats pasitraukęs iš partijos pirmininko pavaduotojo pareigų.

R. Šimašiaus siūlymą laikinai partijos pirmininko vairą perduoti P. Auštrevičiui šis vadina „komedija“ ir pabrėžia, kad tai prieštarauja partijos įstatams.

„Man toks Remigijaus apsisprendimas yra netikėtas. Siūlyčiau nesivadovauti emocijomis, situacija per daug rimta, kad mes vadovautumėmės tik emocijomis. (...) Gal Remigijus nesutinka su mūsų išdėstytais siūlymais eiti esminių pokyčių keliu, neatmesti nė vieno varianto ir galbūt galvoti apie naujos politinės partijos kūrimą. Galbūt jis nesutinka. Bet toks nesutikimas turi būti pareikštas rimtos diskusijos metu viduje. Aš tai priimu kaip atsitraukimą nediskutuojant“, – BNS penktadienį sakė P. Auštrevičius.

Anot jo, pagal partijos įstatus nesant pirmininkui ar pirmininkui atsistatydinus pirmininko pirmasis pavaduotojas privalo imtis vadovavimo. Liberalų sąjūdžio pirmininko pirmasis pavaduotojas šiuo metu yra frakcijos Seime seniūnas Eugenijus Gentvilas.

„Pažeidinėti įstatus būtų ir nekorektiška, ir neteisinga, nebent kitaip nuspręstų valdyba. Bet aš tikiuosi, kad valdyba vadovausis sveiko proto nuostata ir pasirinks pavaduotoją, kuris veikiantis šiuo metu ir jo ofisas yra Vilniuje. Aš manau daryti komediją ir improvizuoti mes neturime nei laiko, nei teisės. Tai turi būti rimtas sprendimas. Mano manymu, tai turėtų būti Seimo narys, glaudžiau susijęs su nacionaline politika“, – aiškino europarlamentaras.

Penktadienį Vilniaus meras R. Šimašius paskelbė pasitraukiantis iš Liberalų sąjūdžio vadovo pareigų, be kita ko, nurodydamas, kad didžiausia spraga buvo jo artimiausioje aplinkoje. R. Šimašius užsiminė, kad trijų pavaduotojų – P. Auštrevičiaus, Vitalijaus Gailiaus ir Marcijono Urmono – atsistatydinimas buvo jo sprendimą nulėmęs žingsnis.

„Mums reikėtų sprendimų ne toku būdu ir ne tokiu laiku. Manau, tarybos posėdžio reikėjo palaukti“, – apie R. Šimašiaus pasitraukimą kalbėjo P. Auštrevičius.

Tačiau klausiamas, kodėl tokiu atveju pats suskubo trauktis iš pavaduotojų P. Auštrevičius atsakė: „Mes negalėjome laukti ir tęsti tai, kas tęsėsi jau kuris laikas“.

„Susiklostė tokia situacija, kad nebuvo svarstomi vienareikšmiai visi variantai. O situacija blogėja akyse ir ji turi tendenciją eiti tokia linkme. Todėl ir inicijavome tokius dalykus. Manau, kad tai atsakingo politiko žingsnis, o ne atvirkščiai“, – apie savo pasitraukimą iš partijos pirmininko pavaduotojų kalbėjo P. Auštrevičius.

Jis teigė, kad trijų pasitraukusių pavaduotojų sprendimas „rėmėsi konstruktyviu pasiūlymu“, t. y. artimiausiame partijos tarybos posėdyje sutarti dėl konkretaus partijos pokyčių veiksmų plano.

„Remigijaus atsitraukimui aš nematau kol kas pagrindo. Ar jis nesutinka su mūsų pasiūlymu, ar jis mato kitą kelią – šito dalyko jo „Facebook“ įraše nemačiau“, – kalbėjo P. Auštrevičius.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Vaidas

Vaidas portretas
Už Petrą! Už Petrą! Už Petrą! Vis dar esi tas pats debilas? UŽ PETRĄ!!!

nors

nors portretas
1 pasake tiesa kad tai komedijantai ir pasitrauke.....
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių