R. Juknevičienė siūlo didinti finansavimą krašto apsaugai

  • Teksto dydis:

Opozicinės Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų frakcijos atstovė Rasa Juknevičienė siūlo didinti finansavimą krašto apsaugai.

Parlamentarė pranešė įregistravusi nutarimo projektą, kuriuo siūlo pareigoti Vyriausybę iki šių metų balandžio Seimui pateikti projektą dėl 2014 metų biudžeto persvarstymo, kad ne mažiau kaip 100 milijonų litų papildomų asignavimų tektų Krašto apsaugos ministerijai.

Siūloma nustatyti, kad papildomos lėšos būtų skiriamos Lietuvos kariuomenės Sausumos pajėgų kovinių pajėgumų stiprinimui ir oro erdvės gynybos sistemos plėtrai. Papildomas lėšas siūloma taip pat nukreipti Lietuvos kariuomenės rezervo ir piliečių rengimui valstybės gynybai.

"Lietuva įsipareigojo didinti finansavimą krašto gynybai, tačiau nedelsiant tai daryti verčia susiklosčiusi sudėtinga situacija Ukrainoje ir mūsų šalies pasienyje, kai Rusija demonstruoja savo karinę galią pratybų Karaliaučiuje metu ir tiesiogiai kišasi į Ukrainos vidaus reikalus į Krymą įvedusi karines pajėgas. Atsižvelgiant į iškilusias grėsmes regiono saugumui, būtina stiprinti valstybės karinius pajėgumus", – frakcijos išplatintame pranešime spaudai cituojama buvusi krašto apsaugos ministrė R. Juknevičienė.

R.Juknevičienės manymu, 2015 metais Krašto apsaugos ministerijai skirti asignavimai turi sudaryti ne mažiau kaip 0,9 proc. bendrojo vidaus produkto.



NAUJAUSI KOMENTARAI

zaliakalnio megztaberetes

zaliakalnio megztaberetes portretas
mes dziaugiames kad rasele-pasirenka mus kauno megztas beretes bolotiruodamasi i seima,remiam ja,savo pensiju atssakysime,kad tik pildytusi jos norai, ir rinksime ja i seima

ADA

ADA portretas
R.Jukneviciene gali prisideti krasto apsaugai is savo kisenes, juk seimunams algos padidintos. O padeti jai galetu ir bendrapartieciai.

ADA

ADA portretas
R.Jukneviciene gali prisideti krasto apsaugai is savo kisenes, juk seimunams algos padidintos. O padeti jai galetu ir bendrapartieciai.
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių