Prezidentūra: didesni pinigai krašto apsaugai neturi supriešinti visuomenės

  • Teksto dydis:

Valstybės gynimo tarybai nusprendus didinti finansavimą krašto apsaugai, svarbu dėl finansavimo nesupriešinti skirtingų visuomenės grupių, sako prezidentės vyriausiasis patarėjas nacionalinio saugumo klausimais Valdemaras Sarapinas.

„Blogiausia būtų ir mūsų prezidentė įsitikinusi, pasak jos, svarbiausia, kad nebūtų supriešinami krašto gynybos, krašto apsaugos sistemos reikalai su kitomis socialinėmis grupėmis, su mūsų pedagogais, švietimu, su socialine apsauga, su vidaus tarnybos pareigūnų finansavimu“, – antradienį Žinių radijui sakė V.Sarapinas.

Pasak jo, prezidentės vertinimu, toks elgesys būtų populistinis ir neatsakingas ir pabrėžė, kad skiriant finansavimą, būtina jį tinkamai subalansuoti tarp skirtingų sričių.

Valstybės gynimo taryba pirmadienį nusprendė, kad 2017 metų valstybės biudžete krašto apsaugai papildomai turi būti numatyta ne mažiau kaip 150 mln. eurų, palyginti su šiais metais. Šių metų biudžete gynybai skirti 575 mln. eurų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

VISUOMENĖ PLOJA KATUTĖMIS....

VISUOMENĖ PLOJA KATUTĖMIS.... portretas
Visuomenė tiesiog džiūgauja, kad mokytojams mokami skatikai, kad nuo mokslo, meno, kultūros, sporto pinigai nuimami, o kariuomenei didinama...Visuomennė TIESIOG JAUČIA NUO TO ORGAZMĄ....KAIP JAI GERA!!!

Untokas

Untokas portretas
kadangi jau 7 metai pensijos nedidinamos-ATRODO,kad KRAŠTO APSAUGAI lėšos skiriamos PENSININKŲ SĄSKAITA.Pasaulio duomenys-tyrimai rodo,kad pasaulio valstybėse: 85% pavojų [neramumų] kyla iš VIDAUS ir tik 15% iš IŠORĖS.Manau,kad šalies seimas ir prezidentė į tai turėtų atsižvelgti skirstant lėšas.

Lietuvos kariuomenė nenugalima

Lietuvos kariuomenė nenugalima portretas
Galinga ir moderni Lietuvos kariuomenė pajėgi atlaikyti vieną meškos pirstelėjimą. Toliau stiprinant ir modernizuojant, Lietuvos kariuomenė bus pajėgi atlaikyti du meškos pirstelėjimus
VISI KOMENTARAI 8

Galerijos

Daugiau straipsnių