Prezidentė: teisingumo ministrė demonstruoja politinį neįgalumą

Vertindama šiandieninę situaciją Teisingumo ministerijoje, prezidentė Dalia Grybauskaitė sako, kad kova su korupcija negali būti selektyvi ir kad teisingumo ministrė nesusitvarko su savo pareigomis.

„Negalima vienų smerkti, gaudyti, o kitiems atleisti. Konkretus atvejis Teisingumo ministerijoje, Kalėjimų departamente parodė, kad ministrė yra ne savo vietoje ir nesusitvarko su savo pareigomis ir demonstruoja politinį neįgalumą”, - pirmadienį sakė D. Grybauskaitė.

ELTA primena, kad pirmadienį teisingumo viceministras Robertas Bakšys atsistatydino po to, kai praėjusią savaitę Premjero patarėjas Skirmantas Malinauskas ir Teisingumo ministerijos Centralizuoto vidaus audito skyriaus vyriausioji specialistė Rasa Kazėnienė išsakė kritikos teisingumo viceministrui R. Bakšiui dėl, pasak jų, vilkinimo ir trukdymo atliekant auditą Kalėjimo departamente.

Iškart po konferencijos, kurioje buvo kritikuojama ir teisingumo ministrė, pasisakė ir prezidentė D. Grybauskaitė, pareiškusi, kad akivaizdu, jog Milda Vainiutė nekontroliuoja padėties ministerijoje ir negeba sklandžiai organizuoti darbo.

Nors teisingumo ministrė neigia, kad nesugeba tinkamai kontroliuoti procesų ministerijoje, sulaukusi kritikos iš Prezidentūros, pareiškė žadanti sprendimus dėl tolesnių savo veiksmų priimti pirmadienį, po susitikimo su premjeru.

Teisingumo ministrė tikino R. Bakšio neraginusi trauktis

Ar pasitrauks, neatskleidžia

Teisingumo ministrė Milda Vainiutė tikina viceministro Raimondo Bakšio trauktis iš pareigų neraginusi. O dėl to, ar pati pasitrauks, neatskleidžia, kol nesusitiko su Premjeru.

„Tikrai ne, jis ryte man skambino ir jau atėjo su prašymu atleisti iš pareigų“, - prieš susitikimą su Premjeru sakė žurnalistams sakė M. Vainiutė.

Ji neatskleidžia, ar pati ketina trauktis iš pareigų, ir teigia, kad atsakys po susitikimo su Sauliumi Skverneliu: „Tikrai informuosiu“.

Ministerijos darbuotojai Rasai Kazėnienei savaitgalį pareiškus, kad Kalėjimų departamento auditą stabdo ne tik R. Bakšys, bet ir ministerijos kancleris Arūnas Kazlauskas, ministrė tikino, šios situacijos negalinti plačiau pakomentuoti.

„Aš su juo dar nekalbėjau. (...) Aš nekalbėjau su juo šiandien, nes šiandien vieši Ukrainos teisingumo ministras, ir mes visus darbus darėme tokius, kokius buvome suplanavę, nes manėme, kad mūsų personalijos nėra tiek svarbios, svarbiau bendravalstybiniai reikalai, nes vizitas buvo suplanuotas“, - tikino ministrė.

Reaguodama į prezidentės Dalios Grybauskaitės kritiką, M. Vainiutė teigė, kad ji „valdo situaciją“ ministerijoje, tačiau plačiau komentuoti šalies vadovės pasisakymo nenorėjo.

„Būtų labai nekorektiška taip pasisakyti, ji valstybės vadovė ir turi teisę taip pareikšti“, - tikino ministrė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

žioplys

žioplys portretas
Anot prezidentės Teisingumo ministerija turi užtikrinti politinį teisingumą-prezidentės kadrų-neliesti.

ALGIS

ALGIS portretas
Ne ministrė , o prezidentė demonstruoja savo negalią , PER 9 VADOVAVIMO METUS NEMATĖ KALĖJIMŲ DEPARTAMENTE KORUPCIJOS , TIK MINISTRĖ PRADĖJO DARYTI TVARKĄ IR PREZIDENTĖ NESMAGIAI PASIJAUTĖ

vargas

vargas portretas
nebera protingu mastanciu sitam pasaulyje zmoniu paemus bet kokia valstybe visi ]]]]]]]]]
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių