Prezidentė D. Grybauskaitė sieks antrosios kadencijos

  • Teksto dydis:

Lietuvos prezidentė Dalia Grybauskaitė pirmadienį paskelbė, kad dalyvaus gegužę vyksiančiuose rinkimuose ir sieks antrosios kadencijos.

Lietuvos prezidentė Dalia Grybauskaitė pirmadienį paskelbė, kad dalyvaus gegužę vyksiančiuose rinkimuose ir sieks antrosios kadencijos.

"Nedvejodama renkuosi darbą jums ir kaip nepriklausoma kandidatė vėl dalyvausiu Lietuvos prezidento rinkimuose", - sakė D.Grybauskaitė kreipimesi į Lietuvos žmones.

D.Grybauskaitės teigimu, nors Lietuvos ekonomika atsigavo, tačiau grėsmę kelią "oligarchiniai dariniai", kurie, pasak jos, "skaldo ir dalinasi Lietuvą, nutolindami mūsų visų geresnio gyvenimo viltis".

"Ekonominis atsigavimas privalo pasiekti kiekvienus namus, kiekvieną žmogų, o ne nusėsti oligarchinių grupuočių kišenėse", - sakė prezidentė tiesiogiai transliuotoje kalboje.

Pasak prezidentės, "Lietuvai atsigaunant aktyvėja ir mūsų valstybę griaunančios ir grobstančios jėgos - tiek išorėje, tiek šalies viduje".

Sausį atliktos apklausos duomenimis, D.Grybauskaitė turi daugiausia galimybių laimėti prezidento rinkimus, kurių pirmasis turas vyks gegužės 11 dieną.

Už D. Grybauskaitę ketina balsuoti 39,7 proc. rinkėjų, o jos artimiausias konkurentas socialdemokratas europarlamentaras Zigmantas Balčytis surinktų 8,6 proc. balsų, pirmadienį skelbia portalas delfi.lt.

Bendrovė "Spinter tyrimai" sausio 16 -26 dienomis apklausė 1010 respondentų nuo 18 iki 75 metų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

VLADIMIR

VLADIMIR  portretas
SUTIKAU PENSININKA IR INVALIDA KAUNE IR JISAI ATVYRAI MAN GATVEJE PASAKE-BALSUOSIME VEL VISI UŽ ROLANDA PAKSA ,NES JISAI GAL BANDYS SUGRAŽINTI ,,SNORO '' INDELIUS ,KURIOS ......... ,,TĄ'' PONE IŠ DAUKANTO AIKŠTES KARTU SU BANKININKAIS ..........

gražu pažiūrėti

gražu pažiūrėti portretas
ir paklausyti, kaip mūsų politologai žaidžia demokratiją, kaip į tokias diskusijs atskuba buvuieji buvusiųjų stambių sovietinių laikraščių redaktoriai ir choru šaukia, kad D.Grybauskaitės pareiškime atsispindi bolševikinės gaidos. Ir kaip jie to nepastebės, jei patys ilgą laiką nuolankiai tarnavo sovietinei Tiesai (laikraščiui) ar kitiems propogandiniams popieriams. Nors patylėtų, bet negali, nes mato, kad D.Grybauskaitė turi savo nuomonę, akivaizdžiai orientuojasi ir ekonomikoje ir politikoje, betgi, ji, anot šių politologų, susipyko su mūsų gyvenimo alfa ir omega - kremliumi, ji gi nepabučiuoja rankos tomaševskiui už aiškią priešpriešą Lietuvai. Tai kaipgi sovietiniai politologai ir jų mokiniai gali priimti tokią prezidentę? Aš balsuosiu už D.Grybauskaitę, kad tik daugiau Lietuvoje tokių moterų būtų.

Aga-ga

Aga-ga portretas
O ka paprasti eiliniai zmones padare del LT kad geriau gyventu ?
VISI KOMENTARAI 19

Galerijos

Daugiau straipsnių