D. Grybauskaitė: civilių žudymas Sirijoje artėja prie karo nusikaltimo ribos

  • Teksto dydis:

Civilių žudymas Sirijoje artėja prie karo nusikaltimo ribos, sako į Europos Sąjungos (ES) viršūnių susitikimą Briuselyje atvykusi prezidentė Dalia Grybauskaitė.

Pasak jos, tai yra dar vienas įrodymas, kad ES turi pratęsti ekonomines sankcijas Rusijai dėl jos įsitraukimo į konfliktą Ukrainoje.

„Matome didžiulį civilių žmonių žudymo lauką Sirijoje ir, be jokios abejonės, tame tiesiogiai dalyvauja Assado režimas, palaikomas Rusijos, ir tai jau artėja prie karinio nusikaltimo lygmens“, - Briuselyje žurnalistams ketvirtadienį sakė D.Grybauskaitė.

„Ir todėl be jokios abejonės supratimas, kad sankcijas atšaukti yra per anksti, yra suprantamas beveik visų vadovų. Ir todėl yra jau pradėta taip vadinama rašytinė procedūra“, - pridūrė ji.

Matome didžiulį civilių žmonių žudymo lauką Sirijoje ir, be jokios abejonės, tame tiesiogiai dalyvauja Assado režimas, palaikomas Rusijos, ir tai jau artėja prie karinio nusikaltimo lygmens.

ES vadovai ketvirtadienio posėdyje bus informuoti apie situaciją Ukrainoje ir Sirijoje.

Europos Vadovų Taryba (EVT) taip pat tarsis dėl Nyderlandų referendumo į aklavietę patekusio ES ir Ukrainos asociacijos sutarties ratifikavimo proceso. Pasak diplomatų, olandų prašymu ketinama paskelbti, jog asociacijos sutartis nereiškia būsimos Ukrainos narystės ES.

Diskusijoje, kurioje dalyvaus ir NATO generalinis sekretorius Jensas Stoltenbergas, bus aptartas ES ir NATO bendradarbiavimas. ES šalių vadovai taip pat aptars investicijas ES ekonomikai skatinti ir tolesnes priemones migracijos srautams suvaldyti.

Prieš Europos Vadovų Tarybos posėdį D.Grybauskaitė susitiks su Jungtinės Karalystės premjere T.May, kuriame bus kalbama apie pasirengimą „Brexit“ deryboms, kaip užtikrinti lygias teises šioje valstybėje dirbantiems ir gyvenantiems lietuviams.



NAUJAUSI KOMENTARAI

šiaip

šiaip portretas
O MOSULE kaip reiktų vertinti,kai tiek civilių žūsta,ar ten jau kitokie piliečiai,o humanitarinė pagalba iš vis nepasiekia gyventojų,jau net nekalbant aie vandens trūkumą?

...

... portretas
O tos žudynės nuo ko kilo, KAS tuos 'sukilėlius' vis ginkluoja???

is Sirijos

is Sirijos portretas
Sita lietuviska priedurne nezino ka sneka ir tuo paciu kvailina VISA LIETUVA Geriau vaziuotu pas Vaicmana i Kijeva ir paskaiciuotu kiek sionistiniai fasistai NUZUDE UKRAINIECIU Globalistiniai komunistinei keksei musulmonu banditai YRA GERIAUSI DRAUGAI Geras demokratinis BANDITAS yra pastipes banditas
VISI KOMENTARAI 8

Galerijos

Daugiau straipsnių