Premjeras palaiko idėją mažinti Seimo narių skaičių

  • Teksto dydis:

Seimo narių skaičius, atsižvelgiant į gyventojų mažėjimo tendencijas Lietuvoje, taip pat galėtų mažėti, mano premjeras Algirdas Butkevičius.

Seimo narių skaičius, atsižvelgiant į gyventojų mažėjimo tendencijas Lietuvoje, taip pat galėtų mažėti, mano premjeras Algirdas Butkevičius.

„Manau, kad politikų skaičius turi būti nustatytas vadovaujantis ir kitų valstybių patirtimi. Tam tikri vertinimai, aš manau, yra logiški, kiek maždaug turi būti Seimo narių, atsižvelgiant ir į valstybės dydį, ir į gyventojų skaičių (…). Manau, Seimo narių skaičius gali būti sumažintas“, - ketvirtadienį Žinių radijui sakė A.Butkevičius.

Jis tikino, kad pats paremtų tokį Seimo narių siūlymą dėl to, kad gyventojų skaičius Lietuvoje pastaruoju metu mažėjo. Premjeras tvirtino nesitikintis, jog šias pataisas palaikys Seimo dauguma, tarp kurios - ir jo vadovaujami socialdemokratai, nes jau anksčiau tokioms iniciatyvoms parlamentarai nebuvo pritarę.

„Mes (partijoje - BNS) dar kol kas nediskutavome, bet aš kiek atsimenu, dar anksčiau, kai Česlovas Juršėnas buvo Seimo pirmininko pavaduotojų, jis buvo tokią Konstitucijos pataisą įregistravęs Seime, palaikymo ta pataisa nesulaukė“, - sakė Vyriausybės vadovas.

Grupė Seimo narių trečiadienį įregistravo Konstitucijos pataisų projektą, kuriuo siūloma nuo 141 iki 101 mažinti renkamų parlamentarų skaičių.

Iniciatyvą pasirašė 36 įvairioms Seimo frakcijoms priklausantys politikai. Nėra tik Liberalų sąjūdžio frakcijos atstovų parašų.

Iniciatyvų mažinti Seimo narių skaičių buvo ne viena, tačiau daugumos palaikymo jos nesulaukdavo. Anksčiau norėta vietų Seime mažinti iki 111, 101, net iki 71.



NAUJAUSI KOMENTARAI

AB

AB portretas
Skaitykite: sumazinti RENKAMU seimunu skaiciu iki 101. Reiskia, si armija padides iki 202, nes prie RENKAMU lenda ir SARASINIAI:)... Nemanau, kad jie geranoriskai patys sumazintu savo buri:))). Nors jei rimtai, tai pilnai pakaktu ir 71, nes daugiau ju ten niekada ir nesedi

Aris

Aris portretas
Niekaip nesuprantu.Jeigu prie vieno avino pridėsi dešimt avinų bus banda,o jeigu prie vieno avino pridėsi 140 avinų jau gaunasi seimas.(Erlickas).

opa ..

opa .. portretas
opa opa tau europa..balsus reikia rinkt luetuvos zmonijai o ne seimunams,o jie patis ar balsos del to kad ju kedes sumazetu / .nejokinkit pasaulio nes mes ir taip jau pajokos objekte esam...
VISI KOMENTARAI 11

Galerijos

Daugiau straipsnių