Premjeras apsisprendė: P. Gylys ministru netaps

  • Teksto dydis:

Ministras pirmininkas Algirdas Butkevičius pirmadienį pranešė, kad neteiks parlamentaro Povilo Gylio į vidaus reikalų ministrus.

„Apsisprendžiau atsisakyti „Tvarkos ir teisingumo“ pasiūlytos P.Gylio kandidatūros“, - pranešime spaudai teigė premjeras.

Sekmadienį P.Gylio kandidatūrą atmetė Socialdemokratų partijos valdyba.

„Turėjau įvertinti keletą svarbių dalykų, kurie kėlė prieštaringas mintis. Pirma – su kokia politine jėga ponas P. Gylys buvo išrinktas į Seimą, ir antra – jo neigiami vieši pasisakymai, niekinantys teisėsaugos sistemą“, – teigia A.Butkevičius.

P.Gylys į Seimą pateko su Drąsos kelio partija, kuri susikūrė po vadinamajo pedofilijos skandalo.

A.Butkevičius taip pat priėmė sprendimą pirmadienį teikti prezidentei dabartinio vidaus reikalų ministro Sauliaus Skvernelio atstatydinimo pareiškimą.

„Nebelauksiu naujos vidaus reikalų ministro kandidatūros ir teiksiu ministro Sauliaus Skvernelio atstatydinimą prezidentei jau šiandien. Pasirinkęs kitą politinę jėgą ministras deklaravo, jog norėtų baigti pradėtus darbus, nepolitikuodamas viešojoje erdvėje, tačiau akivaizdu, kad tai jam per sunkus uždavinys“, –  teigia ministras pirmininkas.

Darbą baigiantis S.Skvernelis BNS sakė nevertinsiantis premjero pareiškimo - anot ministro, priimti tokį sprendimą yra „premjero teisė, kuri yra gerbiama“.

„Taigi aš politikas esu“, - į premjero repliką dėl politikavimo atsakė ministras. - Aš bent jau nemačiau savęs, kad būčiau kritikavęs Vyriausybę ir Vyriausybės vykdomus darbus“.

Pirmadienį ketinama susitikti su „Tvarka ir teisingumo“ lyderiu Rolandu Paksu dėl kitos galimos kandidatūros į vidaus reikalų ministerijos vadovo pareigas.

Premjeras anksčiau yra sakęs, kad S.Skvernelis pasitrauks iš pareigų tada, kai bus rastas naujas kandidatas į vidaus reikalų ministrus. Tačiau socialdemokratai sekmadienį teigė, kad dabartinis vidaus reikalų ministras iš pareigų atšaukiamas anksčiau, nes pradėjo vykdyti rinkimų kampaniją.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Jonas

Jonas portretas
Reikia tokio ministro,kuris turėtų stebuklingąlazdelę ir ststutiniams pareigūnams pensijai gauti padarytų 15 metų tarnybos trukmės,kaip Lenkijoje///

tai

tai portretas
Gal koks pakelės mentons tiktų? Moka imti, moka dalintis , visada tvarkingai apsirengęs ir pasiruošęs atiduoti pagarbą :)

Rega

Rega portretas
Ne apsisprendė,o buvo priverstas apsispręsti.Juk vakar dar sakė,kad Gylys labai tinkamas toms pareigoms.
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių