Premjeras: neuždarų Seimo komitetų posėdžių garso įrašai turi būti vieši

  • Teksto dydis:

Ministras pirmininkas Saulius Skvernelis šeštadienį pareiškė, kad neuždarų Seimo komitetų posėdžių garso įrašai turi būti vieši.

Taip jis reagavo į Seimo kanceliarijos atsisakymą pateikti opozicinių konservatorių lyderiui Gabrieliui Landsbergiui pernai rudenį vykusio Kaimo reikalų komiteto posėdžio įrašą.

„Sunku suprasti ir pateisinti atvejį, kai Seimo nariui atsisakoma pateikti viešo Seimo komiteto posėdžio garso įrašą. Dirbdamas vidaus reikalų ministru pats susidūriau su tokia situacija, kai iš Teisės ir teisėtvarkos komiteto negalėjau gauti įvykusio posėdžio stenogramos“, – feisbuke rašė premjeras.

„Tokie duomenys turi būti prieinami ne tik politikams, bet ir visuomenei. Viešų Seimo komitetų posėdžių garso įrašai negali būti paslaptimi. Turėtume judėti skaidrumo ir atvirumo keliu. Ypač, kai kalbama apie viešus asmenis ir jų sprendimus“, – pridūrė jis.

Dėl vieno iš Seimo Kaimo reikalų komiteto posėdžio garso įrašų į Seimo kanceliariją kreipėsi ir 15min žurnalistai, ir mažiausiai trys Seimo nariai – Aušrinė Armonaitė, Aušra Maldeikienė ir Gabrielius Landsbergis.

Tame posėdyje buvo svarstomos pataisos dėl žemės įsigijimo saugiklių, anot 15min.lt, galėjusius smarkiai apriboti valdančiųjų „valstiečių“ lyderio Ramūno Karbauskio ir jam artimų asmenų manevro laisvę supirkinėjant žemes per šeimos įmones. Pataisoms komitete buvo nepritarta.

Seimo kanceliarija G. Landsbergio paviešintame atsakyme jam nurodė, jog parlamento valdyba „pritarė nuomonei, kad Seimo komitetų ir kitų Seimo struktūrinių padalinių posėdžių įrašai nepatenka į oficialių Seimo ar Seimo kanceliarijos dokumentų, kurie pagal įstatymus turi būti teikiami suinteresuotiems asmenims, ratą.

Anot 15min.lt, neviešinti Seimo komitetų posėdžių garso įrašų nusprendė praėjusios kadencijos Seimo valdyba užpernai birželį.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Aksioma

Aksioma portretas
Pritariu Virginijui.Kas čia per ,,Demokratijos apraiškos"Europos viduryje?Kai neįmanoma NET SEIMO NARIAMS GAUTI SEIMO KOMITETŲ ĮRAŠUS?!!!Visi Lietuvos piliečiai turi tai matyti.Kas paskui žemina ir kolioja rinkėjus, kai išrenkame ne tuos?O kaip išrinkti ,,tuos"jeigu be rinkiminių pažadų viešai nieko neįmanoma sužinoti:nei kaip tavo Rinktasis dirba, kaip jis atstovauja rinkėjus ir aplamai kokia jo politinė pozicija, bei veiksmai svarstant tą ar kitą klausimą?Užsimaskavęs niekšas pralenda su sąrašais ar su gražia išvaizda bei 'ščyrom' angelo akim.. paskui žiū-ir stovi lietuviškame raidyne lenkiškos raidės, o dėžutėse atsiranda šimtai tūkstančių.Seimo komitetų posėdžiai turi būti transliuojami viešai, o ne tai kad jų įrašų dar reikia prašyti.Skant, su raudona kepure ir lenkiantis.Skverneli, įvesk normalią tvarką.Tu LR Valdžios Premjeras ar virvelė?

A.

A. portretas
Kas paneigs, kad tai ne tik gražios šnekos prieš artėjančius rinkimus?:) Reiktų iš Skverno veiksmų.

Virginijus KL JDJ

Virginijus KL JDJ portretas
Prisidėję prie visiškai antidemokratinio sprendimo turi būti nubausti nedelsiant ir kuo griežčiausiai politiniu ir juridiniu aspektais.
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių