Premjeras nenusiteikęs rūkalių vyti iš balkonų

  • Teksto dydis:

Premjeras Saulius Skvernelis sako nepritariantis dalies „valstiečių“ ir socialdemokratų siūlymui įvesti draudimą rūkyti balkonuose. Anot Vyriausybės vadovo, tai būtų iš esmės neįgyvendinama teisės norma ir papildoma našta policijai.

„Šioje situacijoje nemanau, kad problemą reikia spręsti mirusia teisės norma. Tas draudimas, jei būtų padarytas, jis būtų sudėtingai ir kontroliuojamas, ir įrodinėjamas. Ir pagalvokime - policijos pajėgos, kurios turi didžiulis iššūkius, kurios besitraukiančios, iššūkių daugėja, dar turėtų reaguoti į kultūrinius pažeidimus“, - Žinių radijui ketvirtadienį sakė S.Skvernelis.

Pasak jo, ši problema galėtų būti bandoma spręsti kitais būdais - pavyzdžiui, numatant rūkymo vietas prie daugiabučių ir neužkraunant papildomos funkcijos policijai.

Tabako, tabako gaminių ir su jais susijusių gaminių kontrolės įstatymo pataisas įregistravę „valstiečiai“ ir keli socialdemokratai siūlo uždrausti rūkyti arčiau kaip 10 metrų nuo vaikų ir jaunimo iki 18 metų, nėščių moterų, laisvalaikio ir poilsio vietose lauke, kur vyksta sporto varžybos ar kiti renginiai.

Dabar rūkyti šalia nepilnamečių ir nėščiųjų negalima tik automobiliuose. Taip pat rūkalius siūloma išguiti iš daugiabučių namų, balkonų, terasų, galerijų, jie negalėtų rūkyti ir lauke arčiau kaip 20 metrų nuo daugiabučių, vaikų žaidimo, sporto bei poilsio aikštelių, 10 metrų nuo visuomeninio transporto aikštelių.

Seimas 2014-aisiais ir 2016-aisiais kelis kartus jau yra atmetęs siūlymus drausti rūkyti balkonuose, arčiau negu 10 metrų aplink daugiabučius - pataisų priešininkai tuomet argumentavo, kad jų nebūtų įmanoma įgyvendinti, o policija būtų apkrauta darbu.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Vika

Vika portretas
Draudimai draudimais,o kodel tada laisvai pardavineja cigaretes? Turetu uzdrausti gaminti,pardavineti,tada ir nebutu problemu. Juk jeigu laisvai pardavinejama,reiskia galima rukyti, tik kyla klausimas - kur? Kavinese nebegalima.... neminesiu visu vietu ir suprantu,jeigu zmogus,isejes i balkona pakvepuoti grynu oru,turi uostyti kaimyno is balkono leidziamus dumus,tai dabar visai neaisku,kur galima rukyti? Panasu - niekur,reiskia persasi isvada,kad reikia uzdaryti tabako fabrikus ir neleisti prekiauti tabako gaminiais. Tada nebus ir problemos. Tarp kitko - as nerukau,bet tiesiog idomu,kur zmones gales rukyti? Aisku,geriausia butu mesti, sveikata pageretu ir pinigine papilnetu.

tiesiog

tiesiog portretas
nezinau ka daryt-esu KAUNO POLIKLINIKOS SLAUGYTOJA LOLITA,mano vyras bomzas ruko pro langa kontrabandines cigaretes,ne tik ruko bet ir meto pro langa butelius,lekstes ir puodukus[net ir naktinius puodukus ispila]daznai lekiu pas savo globeja zydeli direktoriu pasitarti ka daryti,nes jis labai geras draugas-mane globoja uz iskundimus pamalonina bet ir tas direktorius ruko kaip kaminas is visu galu dumai ruksta,bijau netekti vyro bomzo ir direktoriaus nes greitai jie pasimirs,tai raudosiu prie direktoriaus isejimo i kosmosa kartu su jo 4 zmonom

P.Morkūnas

P.Morkūnas portretas
Manau bus įvestas ŠARFIURERIŲ statusas...Hitleris kas 10-to buto ar namo gyventojui suteikė Šarfiurerio laipsnį ir tas turėjo likusius 9 sekti ir pranešinėti gestapui ką kas kalba, daro ar ruošiasi daryti...
VISI KOMENTARAI 8

Galerijos

Daugiau straipsnių