P. Urbšys pateikia dar vieną G. Kildišienės šeimos pinigų kilmės versiją

Savaitę spyriojęsis šiandien Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos pirmininkas Ramūnas Karbauskis palūžo – paviešinta „Agrokoncerno“ ir Seimo narės Gretos Kildišienės motinos sutartis dėl automobilio „Range Rover“ išperkamosios nuomos.

Seimo narės motina Vladislava Mikalauskienė, darželio auklėtoja, visureigį ketino įsigyti už 47 tūkst. eurų, mokėdama 1 tūkst. eurų įmokas per mėnesį. Laidoje „Dėmesio centre“ – pokalbis su Valstiečių ir žaliųjų sąjungos frakcijos nariu Povilu Urbšiu, Seimo Antikorupcijos komisijos pirmininku Vitalijumi Gailiumi ir DELFI.lt vyriausiąja redaktore Monika Garbačiauskaite.

– Ponia Garbačiauskaite, akivaizdu, kad paviešinti sutartį pavėluota, bet ar dabar jau viskas aišku?

Ne, ne viskas aišku. Manau, mums, kaip ir visai Lietuvai, toliau išlieka aktualus klausimas – iš kokių pinigų G. Kildišienės mama lizingavo tokį prabangų automobilį. Kai bus atsakyta į šį klausimą, tuomet bus galima galvoti apie šios istorijos pabaigą.

– Pone Urbšy, jūs pats raginote kolegas greičiau viską paviešinti, atskleisti visuomenei. Pagaliau tai įvyko – dokumentai paviešinti. Ar jums pačiam jau viskas aišku šioje istorijoje?

Kai buvo paviešinta sutartis ir įvardinta mėnesinių įmokų suma, be abejo, kilo klausimas, iš kur tokios pajamos. Aš tą klausimą uždaviau G. Kildišienei. Pasirodo, tikrai mama turėjo santaupų. O tos santaupos atsirado prieš 15 metų, kai žuvo jos sūnus, tarnavęs Prancūzijos legione. Ponios G. Kildišienės mamai buvo sumokėta kompensacija. Aš tuomet paklausiau, kodėl šis faktas nebuvo pasakytas viešai? G. Kildišienė atsakė, kad tai tarsi atvertų šeimos žaizdą ir ja pradėtų spekuliuoti. Dėl to priežasties esą ir buvo delsiama viską pasakyti iki galo.

– Tai, ką jūs tik ką pasakėte – visiška naujiena. Pone Urbšy, sakykime, kad šeima turi santaupų. Kam tuomet naudoti kažkokias finansines schemas ir praradinėti šeimos pinigus mokant palūkanas R. Karbauskio įmonei? Jeigu aš turiu kažkiek tūkstančių eurų santaupų ir man reikia automobilio, aš nueinu, sumoku tuos pinigus ir taškas. Kam dar lizinguoti, mokėti palūkanas? Tai irgi ne iki galo įtikinanti versija, kaip jūs manote?

Reikia žinoti, kiek tų santaupų buvo. Ar jų buvo pakankamai, kad galima būtų iš karto nusipirkti. Aš kiek žinau, ta išmokėta kompensacija siekė apie 30 tūkst. eurų. Taip pat dar buvo santaupų iš paveldėto ir parduoto turto. Taigi, vertinant to automobilio kainą, turbūt visos santaupos ir būtų jam išleistos. Gal dėl to ir pasirinktas kitas būdas – mokėti kas mėnesį.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Albinas

Albinas portretas
Bus dar ir daugiau puolimų, jūsų partija nepritampa prie apsivogusių partijų, pas vagis yra savi nerašyti įstatymai. Urbšy nusiramink ir nepasiduok provokacijoms, jų tikslas suskaldyti ir pašalinti jus iš politinės arenos. Dirbkite ir siekite savo užsibrėžtų tikslų.

JURA

JURA portretas
Juokiasi puodas , kad katilas juodas. Visa Lietuva -issiskyreliai, pedofilai, zydrieji, orentacines mazumos - visi geri tik ZALIEJI blogi. Koks kieno reikalas kas su kuo draugauja, kas su kuo gyvena .Nesiblaskykite , ramiai dirbkite Lietuvos zmoniu labui, rinkejai ivertino kas ko vertas. SEKMES JUMS

Apsirikau.

Apsirikau. portretas
Urbsi ar tiki ka sneki? Geda darai ir tu.Jei viskas butu teiseta ,nereiketu nutraukti sutartis.Nemaniau ,kad Urbsis tik prie lovio su bet kuom.Maniau tikrai nori skaidrumo visur.
VISI KOMENTARAI 21

Galerijos

Daugiau straipsnių