N. Puteikis: rinkimų lyderė yra Centro partija

  • Teksto dydis:

Lietuvos centro partijos (LCP) lyderis Naglis Puteikis teigė, kad šiai politinei jėgai savivaldos rinkimai buvo ypač sėkmingi, partija ketina toliau plėsti savo elektoratą ir gerai pasirodyti ateinančiuose šių ir kitų metų rinkimuose. Jis

„Pasirodėme pakankamai neblogai, turint omenyje, kad prieš ketverius metus turėjome 8 kartus mažiau gyventojų atiduotų balsų ir turėjome tik 3 mandatus. Leiskite pajuokauti, mes išsprendėme R. Karbauskio ir G. Landsbergio ginčą, kas laimėjo kartais ir procentais, – neabejotina šių rinkimų lyderė yra Lietuvos centro partija“, – pirmadienį spaudos konferencijoje sakė N. Puteikis.

Jo duomenimis, partija Klaipėdoje ir Varėnos rajone iškovojo po tris tarybų mandatus, o Alytaus mieste – 2. Varėnos rajone antrajame ture LCP kandidatas Vidas Mikalauskas rungsis dėl mero posto.

Leiskite pajuokauti, mes išsprendėme R. Karbauskio ir G. Landsbergio ginčą, kas laimėjo kartais ir procentais.

2015 metais per savivaldybių tarybų rinkimus Centro partija buvo gavusi tris mandatus. N. Puteikis tuomet dar nebuvo jos vadovas ir kandidatavo Vilniuje su partija „Lietuvos sąrašas“.

„Mes plečiame savo elektoratą ir, tikimės, kad pratęsime šitą žygį tiek Europarlamento, tiek prezidento, tiek 2020 metų Seimo rinkimuose (...) Mes manome, kad turime savo nišą, savo rinkėją, savo misiją, atstovausime silpnesnei visuomenės daliai“, – sakė N. Puteikis.

LCP lyderis teigė, kad partijai pavyko užsitikrinti valstybės dotaciją, o iki šiol jai teko konkuruoti nelygiomis sąlygomis.

„Kovėmės labai nelygiaverčiai: visos partijos važiavo automobiliais, o mes bėgome prisirišę girnapuses (...) Mes pasiekėme tuos 2,5 proc., kurie reikalingi, kad mūsų partija nuo balandžio 15 dienos gautų valstybės dotaciją (...) – 50 tūkst. eurų pusmečiui. Tiems 500-tams (LCP – BNS) kandidatų ir visai Lietuvos centro partijai tai yra didžiulis įvykis. Pirmą kartą partijos istorijoje, nuo to laiko, kai ji buvo išnykusi iš politinės arenos, galėsime sumokėti Europarlamento užstatą, Seimo 2020 metų rinkimų užstatą valstybės pinigais“, – sakė N. Puteikis.

Paklaustas, nuo ko priklausys, ar LCP sudarys koaliciją su Klaipėdoje laiminčiomis jėgomis, jis kritikavo tiek dabartinio miesto mero liberalo Vytauto Grubliausko, tiek „valstiečių“ kandidato, jūrų uosto vadovo Arvydo Vaitkaus pozicijas.

„Abi politinės jėgos turi savo privalumų ir savo trūkumų, mes rinksimės tą, kuri atstovaus viešajam interesui (...) “, – sakė N. Puteikis.

„Noriu pasidžiaugti, kad kaip bedėliosime Klaipėdos miesto tarybos sudėtį, be Lietuvos centro partijos frakcijos nė viena politinė jėga negalės sudaryti stabilios valdančiosios koalicijos. Neabejoju, kad šiuo metu mūsų partijos skyrius Klaipėdoje gauna abiejų pusių pasiūlymus“, – kalbėjo jis.

Parlamentaras įsitikinęs, kad Lietuvoje metas atkurti dviejų lygių savivaldą. LCP ketina siūlyti šiuos pokyčius. N. Puteikis negailėjo kritikos kai kurių miestų rezultatams, pavyzdžiui, Kaune, pasak jo, „įvestas tiesioginis valdymas pačių rinkėjų rankomis“.

„Šitą politinę situaciją sukūrė visos kairiosios ir dešiniosios partijos, kai prieš 25-erius metus panaikino žemutinio lygio savivaldą (...) Lietuvos centro partijos prognozė, kad tai, kas įvyko Kaune, po kelerių metų kartosis ir apims dar daugiau miestų ir dar daugiau rajonų, tai yra, merai turės absoliučias daugumas, nepriklausomai nuo to, kokios partijos pavadinimas parašytas jo spaudos konferencijos metu ant staliuko“, – argumentavo N. Puteikis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Jonas

Jonas portretas
Kuda poiti kuda pomčatsia , kogo naiti komu otdatse...

Nezabitauskas

Nezabitauskas portretas
Ne, ponas Puteiki, nepaklausei mano patarimo - netabaluoti Vilniuje tarp prezidentūros ir merijos, o kandidatuoti Klaipėdoje ir čia pasirodyti darbais, ne vien šnekomis. Ką turime? Praleistą puikiausią progą apsivalyti nuo liberalų. Dabar reiktų ne kvailai pūstis, bet savikritiškai pripažinti, kad pritrūko išminties ir intelekto. Intelekto stygius buvo matomas ir rinkiminėje programoje: SUVALDYSIME, SUTVARKYSIME, PADIDINSIME ir t,t., minties menkumą bandant nuslėpti visų mažaraščių mėgstamomis didžiosiomis raidėmis.

to to

to to portretas
:DDDDDDD
VISI KOMENTARAI 9

Galerijos

Daugiau straipsnių