Mokesčių mokėtojai už G. Steponavičiaus mašiną sumokėjo 27 tūkst. eurų

  • Teksto dydis:

Seimo narys liberalas Gintaras Steponavičius pernai rudenį už 3,5 tūkst. eurų įsigijo automobilį „Land Rover“, kurį daugelį metų nuomojosi iš bendrovės „Sostena“, rašo „Lietuvos rytas“.

Už šios mašinos nuomą Seimo narys mokėjo iš parlamentinei veiklai skiriamų lėšų, biudžeto pinigai liberalo automobilio nuomai naudoti nuo 2009 metų. Iš viso tam išleista beveik 27 tūkst. eurų, rodo Seimo Etikos ir procedūrų komisijos skelbiamos ataskaitos. G.Steponavičius teigia, kad už parlamentinei veiklai skirtas lėšas automobilį nuomojo tik ketverius metus: „Dar ketverius metus už nuomą mokėjau savo pinigais. Iš pradžių buvo numatyta veiklos nuoma. Pasibaigus ciklui paklausiau, ar būtų galimybė automobilį įsigyti ir kokiomis sąlygomis. Sąlygos buvo pasiūlytos, ir sandoris įvyko.“

„Sostenai“ priklausantį automobilį už parlamentinei veiklai skirtas lėšas nuomojosi ir Seimo Socialdemokratų partijos frakcijos seniūnė Irena Šiaulienė. Pernai spalį ji su bendrove sudarė išperkamosios nuomos sutartį, šios vertė – 5 tūkst. eurų. Mokesčių mokėtojai už šį automobilį jau sumokėjo per 26 tūkst. eurų. I.Šiaulienė neatskleidė, ar ketina pirkti automobilį pasibaigus išperkamosios nuomos sutarčiai.Išperkamosios nuomos, o ne veiklos nuomos sutartis yra sudarę ir Seimo nariai „darbietis“ Valentinas Bukauskas bei konservatorius Stasys Šedbaras. Jie mašinas nuomojo taip pat už parlamentinei veiklai skirtas lėšas.

Pernai lapkritį Seimo valdyba nutarė, kad parlamentarai automobilių nuomai nebegali naudoti parlamentinei veiklai skirtų lėšų.

Per mėnesį šioms išlaidos skiriama vieno vidutinio mėnesinio darbo užmokesčio suma, šiuo metu ji siekia beveik 800 eurų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

dar vienas

dar vienas portretas
judas

Blinda

Blinda portretas
Kada tokius teis ir sodins i kaliuze?

Lietuvoje

Lietuvoje portretas
BŪTINA ĮSTATYMUOSE NUMATYTI VALDININKŲ ASMENINĘ ATSAKOMYBĘ !!!
VISI KOMENTARAI 47

Galerijos

Daugiau straipsnių