M. Majausko kuruota moksleivė: intymūs pasisėdėjimai jo bute buvo vieša paslaptis

  • Teksto dydis:

Vilnietė Milda Gardauskaitė, dalyvavusi anonimiškai nederamu seksualiniu elgesiu kaltinamo Mykolo Majausko kuruotame projekte „Moksleiviai į Vyriausybę“, liudija apie Seimo nario pomėgį linksmintis su mokiniais, vakarėlius su jais organizuoti savo namuose, rašo portalas 15min.lt.

Ji taip pat tikina neturinti pagrindo abejoti merginos, pareiškusios kaltinimus, žodžiais. „Kadangi pati dalyvavau projekte ir pažįstu tuos žmones, aš puikiai suprantu, kad jie neturi pagrindo meluoti“, – trečiadienį „Info TV“ laidai „Info diena“ kalbėjo ji, pridurdama, kad projekte „Moksleiviai į Vyriausybę“ dalyvavusius asmenis ji pažįsta ir jais pasitiki.

Komentuodama anoniminį merginos liudijimą apie M.Majausko elgesį, M.Gardauskaitė sakė, kad anksčiau tokiam prisipažinimui „nebuvo erdvės“. Be to, jos tikinimu, praėjus keleriems metams asmenys, susidūrę su nederamu seksualiniu elgesiu, kitaip pasižiūri į šią patirtį.

„Aš suprantu – kada esi moksleivis, labai sunku apie tai prabilti garsiai, plius kam tu turėtum apie tai pasakyti? Tu tik pradedi savo karjerą, tu tik pradedi megzti savo ryšius, kontaktus, tau labai svarbu palaikyti gerus santykius, gauti rekomendacijas, galbūt jos tau padės gauti stažuotę“, – pasakojo vilnietė.

Jos teigimu, M.Majauskas su projekte dalyvavusiais moksleiviais megzdavo glaudų santykį, asmeninį kontaktą – „jis buvo jų autoritetas ir kuratorius“. Po oficialių projekto renginių intymioj aplinkoj vykę pasisėdėjimai, kuriuose dalyvaudavo ir dabartinis Seimo narys, anot M.Gardauskaitės, buvo „vieša paslaptis“.

„Tų pasisėdėjimų tikrai būdavo, dažniausiai savaitės pabaigoj būdavo atšventimas – penktadienio vakare nueidavom į barą moksleiviai, Mykolas. Mes tikrai galvodavome, kad šaunu, kad turime tokį neformalų ryšį, tokioj paprastoj jaukioj aplinkoj mes galim pašnekėti ne tik apie politiką“, – dėstė vilnietė. Ne naujiena jai ir tai, kaip pati pasakojo, kad vakarėliai prasitęsdavo: „Prasitęsia su vis mažesniu skaičiumi žmonių, lieka merginos, lieka jau po to tik viena mergina, ir vakarėlis persikelia į jo butą. Tokios informacijos buvo“.

Antradienį M. Majauskas sulaukė kaltinimų dėl galimai netinkamo jo seksualinio elgesio su tik ką pilnametystės sulaukusia moksleive.

Anoniminį merginos liudijimą apie tuometinį premjero Andriaus Kubiliaus patarėją finansų klausimais transliavo „Info TV“.

Kaltinimus konservatorius neigia.

Iš karto po paviešintų kaltinimų M. Majauskas antradienį išplatintu pranešimu spaudai informavo stabdąs narystę Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) partijoje, „kol bus išsklaidytos visos abejonės“. Jis taip pat ketina pasitraukti iš Seimo Savižudybių ir smurto prevencijos komisijos pirmininko pareigų.

Seksualiniu priekabiavimu apkaltintas M. Majauskas sako kol kas nesvarsto galimybės trauktis iš Seimo.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Norma

Norma portretas
Kadangi Majauskas konservatorius,tai Jis jau prasikaltes-nusikaltes ? O jeigu butu kitos partijos atstovas,pvz.socdemas,tai jau butu nekaltas,o normaliai besielgiantis vyras ? Ar siaip,ar taip-nera ko eiti pas svetima (vedusi ar nevedusi) vyra i namus. Ko? Ir pati leidziasi (is spaudos) nurenginejama. Ir skundziasi (is spaudos) po kazkiek metu. Atlaidos ,santaikos,darnos ir savitarpio pagarbos,meiles ir tvirtesnio abipusio pasitikejimo,po visu siu nemaloniu ispuoliu, M. Majausko seimai,artimiesiems. Kantrybes.

As

As portretas
Karves prabilo po eiles metu kazkokia nesamone Isardys dar viena jauna ir grazia seima

ir konserwai megsta pasitratint...

ir konserwai megsta pasitratint... portretas
ir dar malalietkas megsta... o kas galetu paneigt kad to nedaro ir pats ''glavniausias''
VISI KOMENTARAI 24

Galerijos

Daugiau straipsnių