L. Linkevičius: sankcijos Rusijai turėtų būti plečiamos

  • Teksto dydis:

Nei retorika, nei dabartinės poveikio priemonės nedaro reikšmingos įtakos Rusijai, todėl reikia plėsti jai taikomas sankcijas už dalyvavimą Ukrainos konflikte, sako užsienio reikalų ministras Linas Linkevičius.

„Tos sankcijos, kurias taikome, turi būti išplėstos ir pagaliau jos turi būti nutaikytos ten, kur yra priežastys neteisingų sprendimų arba klaidingos politikos“, – BNS telefonu iš Berlyno sakė L.Linkevičius.

Čia jis penktadienį susitiko su Vokietijos užsienio reikalų ministru Franku-Walteriu Steinmeieriu (Franku Valteriu Šteinmejeriu). Ministrai, be kitų klausimų, aptarė ir su Ukrainos bei Rusijos krize susijusius klausimus.

„Čia yra mūsų (Lietuvos) tokia nuomonė ir tai nelabai lengvai vyksta, kaip žinia, turiu būt realistas šiuo požiūriu. Labai gerai, kad mes bent jau pratęsėme šiuo metu galiojančias sankcijas“, - kalbėjo Lietuvos diplomatijos vadovas.

L.Linkevičius sakė išdėstęs poziciją vokiečių ministrui, kad Rusijos dalyvavimo Ukrainos konflikte neigimas tapo sunkiai suprantamas: „Rusija neigia akivaizdžius dalykus, nes kuo toliau, tuo labiau turime įrodymų apie Rusijos dalyvavimą Ukrainoje, ginkluotės sutelkimą“.

„Tuo metu, kai neigiamas oficialiai net dalyvavimas konflikte, tai tikėtis, kad bus iš Rusijos nuoširdžios pastangos prisidėti prie jo sureguliavimo, yra sunku“, - teigė L.Linkevičius.

„Turi keistis pokalbio pobūdis iš esmės su Rusija šiuo požiūriu, nes kai neigiami akivaizdūs dalykai, mes neturime to priimti kaip natūralių argumentų“, - kalbėjo jis.

Be to, penktadienį žiniasklaidoje buvo paskelbtas šešių Baltijos ir Šiaurės šalių pareiškimas antrųjų Krymo aneksijos metinių proga, kuriame teigiama, kad jei Rusijos veiksmai bus toleruojami, tai sukels tik dar daugiau nestabilumo – dėl to bus mažiau gerbiama tarptautinė teisė ir ateityje bus daug sunkiau atgrasyti agresorius nuo tolesnių veiksmų, nes jie nebijos patirti nuostolių.

„Bet čia ne tik mes, o ir visa tarptautinė bendruomenė turi be kompromisų priminti ne tik aneksijos metines, bet ir pripažinti, kad nesitaikstymas su tokia politika yra mūsų nuosekli ir tvirta pozicija“, - sakė ministras.

Anksčiau šią savaitę lankydamasis Rytų Ukrainos mieste Mariupolyje ministras teigė asmeniškai įsitikinęs, kad Rusijos remiami separatistai nesilaiko paliaubų. L.Linkevičius BNS sakė, kad jam viešint ten iš separatistų minosvaidžio paleistos minos sprogo už kelių šimtų metrų nuo delegacijos.

Karas tarp Rusijos remiamų separatistų ir Ukrainos vyriausybinių pajėgų vyksta beveik dvejus metus. Ukrainos Krymo pusiasalis buvo aneksuotas užpernai kovą.

Europos Sąjunga (ES) yra įvedusi sankcijas tiek atskiriems Rusijos pareigūnams, tiek Rusijos ekonomikos sektoriams.


Šiame straipsnyje: Linas LinkevičiussankcijosRusijakaras Ukrainoje

NAUJAUSI KOMENTARAI

VIKTORIUS

VIKTORIUS portretas
varkselis,kojaunimo sekretorius,nor ysiteikti,gal kas susimyles priglausti,juk seimo rinkimai rudeni,tai ar ukraina,o gal JAV.priglaus,ribotu razumu,zmogeli

QWERTY

QWERTY portretas
Manyčiau šiam komjaunimo aktyvistui sankcijos taip pat neprošal, galėtų pasėdėti ir ant minimumo...

savas

savas portretas
partietis buvusiems partieciams visada griestas
VISI KOMENTARAI 15

Galerijos

Daugiau straipsnių