Korupcija įtariamas V. Gapšys bus išklausytas beveik po mėnesio

  • Teksto dydis:

Seimo komisija dėl „darbiečio“ Vytauto Gapšio neliečiamybės į kitą posėdį planuoja rinktis liepos 20 dieną.

Šiame posėdyje planuojama išklausyti Generalinės prokuratūros atstovus bei patį V.Gapšį. Dėl darbotvarkės trečiadienį sutarta pirmajame komisijos posėdyje.

Komisija įpareigota iki rugsėjo 15 dienos pateikti siūlymą Seimui, ar tenkinti generalinio prokuroro Evaldo Pašilio prašymą panaikinti V.Gapšio neliečiamybę. Jį prokurorai įtaria paėmus kyšį.

Pasak generalinio prokuroro, yra pagrįstų įtarimų, kad V.Gapšys „už teisėtą veikimą vykdant įgaliojimus, dviejų koncernui „MG Baltic“ palankių ir finansiškai naudingų politinių sprendimų priėmimą, savo ir kitų naudai pažadėjo, susitarė priimti ir priėmė 25 tūkst. eurų kyšį“.

V.Gapšys šiuos įtarimus neigia ir sako nematantis pagrindo dėl jų naikinti imunitetą.

Generalinės prokuratūros kontroliuojamame Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) atliekamame tyrime dėl kyšininkavimo, papirkimo ir prekybos poveikiu V.Gapšys apklaustas specialiuoju liudytoju. Jo neliečiamybę prokurorai siekia panaikinti, nes imunitetas neleidžia patraukti Seimo nario baudžiamojon atsakomybėn.

Tame pačiame ikiteisminiame tyrimai įtarimai dėl kyšininkavimo pateikti buvusiam Liberalų sąjūdžio pirmininkui eksparlamentarui Eligijui Masiuliui.


Šiame straipsnyje: Vytautas GapšyskorupcijaSeimas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Anima

Anima portretas
Štai kur tikras užkietėjęs pašlemėkas.Iš tokios pat partijos-nepajudinamas net teisėsaugos,nes kaip mūras stoja visa tokia pat partija,su Griaužiniene priešaky.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių