Konservatorius T. Langaitis atsisako Seimo nario mandato

Konservatorius Tadas Langaitis atsisako Seimo nario mandato. Tai jis pranešė socialiniame tinkle „Facebook“. Jo pasitraukimą išplatintu pranešimu patvirtino Tėvynės sąjunga-Lietuvos krikščionys demokratai.

Pirmas už brūkšnio konservatorių sąraše dabar yra likęs Andrius Kupčinskas, buvęs Kauno meras.

„Po ilgų diskusijų su šeima ir kolegomis turiu pranešti svarbią žinią. Šiandien atsisakau Seimo nario mandato“, - teigia parlamentas.

Jis teigia, kad traukiasi, nes su dabartine valdančiąja dauguma neįmanoma pasiekti pažangos.

„Šis pusantrų metų darbo Seime laikotarpis atskleidė ydingus valdančiųjų darbo principus, užgesinančius bet kokias viltis vykdyti sutarimu grįstą Lietuvos ekonomikos kūrimo procesą. Nuo pirmųjų darbo dienų Seime valdantieji demonstravo nenorą ieškoti sutarimo dėl svarbiausių darbų valstybei“, - teigia T. Langaitis.

Šis pusantrų metų darbo Seime laikotarpis atskleidė ydingus valdančiųjų darbo principus, užgesinančius bet kokias viltis vykdyti sutarimu grįstą Lietuvos ekonomikos kūrimo procesą.

„Didžioji dalis mano ir kolegų teiktų įstatymo pataisų ir projektų buvo sutinkami abejingai, o dažnai ir atvirai priešiškai (buvo atvejų, kai tiesiog dėl užkaitusių „valstiečių“ galvų įstatymo pataisų nebuvo leidžiama net pateikti). Konstruktyvus darbas vyko tik su keliais valdančiaisiais. Prieš pat Seimo rinkimus daugelio puoselėtos viltys, kad priklausomybė konkrečiai partijai ar frakcijai netaps stabdžiu priimti visuomenei naudingiausius sprendimus, visiškai nepasiteisino“, - pridūrė jis.

Jis tikino, kad pasitraukimą iš Seimo paskatino „valstiečių“ murkdymasis politiniuose skandaluose“, ir kaltino juos ignoruojant demokratinius parlamentinės veiklos principus.

„Mano galva, dabartinė politinė situacija opozicijoje veikiantiems politikams palieka tik vieną išeitį - nuosekliai vykdyti itin griežtos parlamentinės priežiūros ir kontrolės funkciją. Seimo TS-LKD frakcijos kolegos tai puikiai daro. Seimą palieku tvirtai pasitikėdamas opozicijos ryžtu ir gebėjimu apsaugoti Lietuvos Respubliką nuo vis dažniau pastebimų antidemokratinių tendencijų“, - tikina T. Langaitis.

Anot jo, jis negali rezultatyviai vykdyti pažadų rinkėjams, todėl dirbs su inovacijomis Lietuvoje kitais būdais.

„Asmeninį indėlį į Lietuvos, kaip inovacijomis vis labiau garsėjančios valstybės, kūrimą konstruktyviau realizuosiu kitais būdais - padėdamas vystyti aukštųjų technologijų ir finansinių paslaugų startuolius, kurdamas naujas, gerai apmokamas, Lietuvos ir pasaulio ateitį kuriančias darbo vietas. Taip pat toliau aktyviai dalyvausiu Tėvynės sąjungos veikloje“, - teigia T. Langaitis.

T. Langaitis: ateis labiau patyręs žmogus

Po išplatinto pranešimo Seimo narys naujienų agentūrai ELTA tvirtino manąs, kad jam pasitraukus opozicinės partijos taps stipresnės. Pasak politiko, jis nebus didelis praradimas partijai, ypač kai į jo vietą ateis žmogus, kuris yra labiau patyręs dirbti politinės apgulties sąlygomis.

Pagrindinius pasitraukimo argumentus parlamentaras įvardijo nekonstruktyvų valdančiųjų darbą. T. Langaitis teigė, kad su dabartine valdančiąja dauguma neįmanoma pasiekti pažangos.

Jis tikino, kad pasitraukimą iš Seimo paskatino „valstiečių“ murkdymasis politiniuose skandaluose ir kaltino juos ignoruojant demokratinius parlamentinės veiklos principus.

Aiškindamas sprendimą atsisakyti Seimo nario mandato T. Langaitis Eltai teigė manąs, kad jo sprendimą lydi abipusis jo ir partijos sutarimas.

Atsakydamas į klausimą, ar nemano, kad sprendimu trauktis iš Seimo nario pareigų tik pakenks opozicijoje dirbantiems konservatoriams, T. Langaitis teigė manąs priešingai.

„Vietoj manęs ateis kitas žmogus, kuris yra žymiai labiau patyręs dirbti politinės apgulties sąlygomis sunkų opozicijos darbą. Tai nemanau, kad valdantiesiems nuo to pasidarys lengviau. Manau, kad atvirkščiai - sunkiau. Aš esu linkęs į vykdomosios veiklos konstruktyvų darbą, nemanau, kad būsiu didelis praradimas šioje kovoje“, - kalbėjo T. Langaitis.

„Aš neturiu jokių abejonių, kad Tėvynės sąjungos frakcija puikiai vykdo svarbų darbą kontroliuojant valdančiuosius ir, manau, toliau jį vykdys“, - apibendrino konservatorius.

Tačiau T. Langaitis pabrėžė suvokiąs, kad kai kuriems partijos lyderiams dėl jo sprendimo teks atlaikyti nemažai smūgių iš žiniasklaidos. „Aš mielai tuos smūgius priimčiau pats, bet turbūt tokia yra politika“, - kalbėjo Seimo mandato atsisakyti ketinantis parlamentaras.

T. Langaitis pripažino, kad partijos nariai bandė jį atkalbėti nuo tokio sprendimo. Tačiau, pabrėžė politikas, galutinis jo sprendimas yra natūralus.

„Bet kuris jų mano vietoje būtų daręs, manau, tą patį. Tai natūralus procesas. Pokalbiai vyko konstruktyvūs, iš tikrųjų tikrai jaučiu didelį supratimą tiek partijos gretose, tiek platesnėje politinėje bendruomenėje. Viskas yra natūralu“, - sakė T. Langaitis.

Politikas tikino, kad pasitraukimas iš Seimo nario pareigų nereiškia jo traukimosi iš konservatorių partijos.

„Aš iš partijos nepasitraukiu jokiu būdu. Aš toliau aktyviai dalyvausiu Tėvynės sąjungos veikloje“, - sakė T. Langaitis.

Paklaustas, ką veiks palikęs Seimo postą, T. Langaitis ilgai nesvarstęs atsakė, kad atostogaus. „Netekus Seimo nario mandato ir nebeturint spaudimo, kad Seimo narys ketverius metus neturi teisės į atostogas, tai gal kaip žmogui paatostogauti ramia galva“, - tvirtino konservatorius.

T. Langaitis į Seimą buvo išrinktas pagal sąrašą, todėl jam pasitraukus jo vietą parlamente turėtų užimti buvęs Kauno meras Andrius Kupčinskas.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
matyt tvarte jau taip pasmyrdo,kad net jo gyvuliai išsilaksto

Nu taip

Nu taip portretas
Štai ir parodė savo veidą,žmonės išrinko į seimą ,kad dirbtų žmonių labui,bet pamatė,kad negali prakišti sau naudingų įstatymų,pradėjo klibinti korumpuotas įstaigas,Langaičiui nepakeliui ir neša muilą iš seimo ,kraus milijonus neprižiūrimas,jam nusispiaut į rinkėjus,dabar kitas Kauną nustekenęs trins seimo kėdę,opozicijoje tik pensininkai,ir tie kur viską mato juodom spalvom ir ieško priekabių kur nereikia,negirdėti nei Kubiliaus,nei Degutienės,visi pritilę sėdi ir tratina mūsų pinigus

...

... portretas
Kažkaip... LABAI dvokia prekyba mandatais; kiek tas Andriukas 'atbašliavo'?..
VISI KOMENTARAI 19

Galerijos

Daugiau straipsnių