J. Panka: siūlymas skelbti referendumą birželio 29-ąją yra bandymas jį sužlugdyti

  • Teksto dydis:

Siūlymas skelbti referendumą dėl žemės pardavimo draudimo užsieniečiams birželio pabaigoje yra bandymas jį sužlugdyti, sako vienas referendumo iniciatyvinės grupės narių, Tautininkų sąjungos pirmininkas Julius Panka.

„Žvelgdami į šį sprendimą dabar galim suprasti, kokios politinės jėgos remia referendumą, o kokios tik apsimetė, kad remia. Paskelbti referendumo iniciatyvą birželio pabaigoje yra bandymas ją užgniaužti. Tie politikai, kurie sakė, kad labai remia tautos pasirinkimą, referendumą, pačios žemės nepardavimo užsieniečiams klausimą, galima daryti išvadą, kad tai buvo jų politiniai žaidimai ir nebuvo tiesa“, - BNS sakė J.Panka.

Parlamento pirmininkė „darbietė“ Loreta Graužinienė penktadienį Seime užregistravo nutarimo projektą, kuriuo siūlo referendumą dėl žemės pardavimo rengti birželio 29-ąją.

„Ta data bloga, nes paprastai miesto gyventojai tuo metu atostogauja, o kaimo gyventojai - paskendę darbuose, yra šienapjūtė, kiti vasaros darbai, ir tikrai žmones atitraukti nuo atostogų ir darbų yra neprotinga ir nepagarba jiems. Referendumo surengimas, skirtingais skaičiavimais, kainuotų nuo 10 iki 15 milijonų litų, negi tikrai mūsų valstybė tokia turtinga ir taip neturi, kur dėt pinigų, kad papildomai išmestų 15 mln. litų“, - sakė J.Panka.

Jo teigimu, Seimas išlaikydamas terminus galėtų priimti sprendimą referendumą skelbti gegužės 11 dieną su prezidento rinkimais arba bent gegužės 25 dieną su Europos Parlamento rinkimais. Argumentus, kad referendumas su prezidento rinkimais neįmanomas dėl teisinių procedūrų, J.Panka vadina demagogija.

„Labai geras būdas būtų, kovo 10 dieną susirinkus parlamente, nuspręst, kad referendumas daromas gegužės 11 dieną su prezidento rinkimais. Jei nepavyktų per vieną dieną primti sprendimo, Seimas dar turi galimybę padaryti sprendimą, kad referendumas vyktų su Europos Parlamento rinkimais gegužės 25 dieną. Bet kokie demagoginiai svarstymai, kad reikia kažkokių ekspertų, teisininkų sprendimų, yra visiškas melas, nes ką tie Seimo ekspertai veikė pusė metų, jei jiems dar reikia mėnesio“, - sakė tautininkų vadovas.

Referendumu, kuris rengiamas piliečių iniciatyva, klausiama, ar piliečiai pritaria, kad žemė, vidaus vandenys, miškai ir parkai galėtų priklausyti tik Lietuvos piliečiams bei valstybei.

Po valdančiųjų politinės tarybos posėdžio penktadienį L.Graužinienė Seime žurnalistams  teigė, kad pasirengimas referendumui bus pradėtas iš karto, kai tik Seimas pradės darbą - kovo 10 dieną - jam bus pateiktas nutarimo projektas dėl referendumo organizavimo.

„Pagal Referendumo įstatymą yra privaloma sudaryti ekspertų grupę, todėl Seimas parlamentinius komitetus įpareigos, kad iki kovo 20 dienos ekspertai baigtų darbą, ir per mėnesį - iki kovo 29 dienos - turi būti priimtas Seimo nutarimas dėl referendumo surengimo ir ne anksčiau kaip po dviejų mėnesių - tai yra ne anksčiau kaip birželio 29 dieną bus skelbiamas referendumas, bet ne vėliau kaip per tris mėnesius“, - aiškino L.Graužinienė.

Anot jos, su prezidento ir Europos Parlamento rinkimais referendumo dėl žemės organizuoti nepavyks.

„Teisiškai nespėjame“, - teigė ji.



NAUJAUSI KOMENTARAI

saldainis

saldainis portretas
Kas ir kiek maladiec - laikas parodys, bet kas akivaizdu, jeigu jau plauki prieš srovę ir dar turi nuomonę neatitinkančią eurostandartų, būtinai būsi apspjaudytas, apkabinėtas etiketėmis ir išrusintas pagal pilną programą. Nuo to genamodefikuoto lesalo daromės tokie pikti...

isspausdinamas str. ir pasamdomi

isspausdinamas str. ir pasamdomi  portretas
,,etatiniai" komentatoriai. Jie dirba visa laika - valgyti ir isgerti tai reikia. Tai jie raso, kad pedofilijos nebuvo, kad Venckiene zudynes organizavo, kad biologine pati geriausia mama ir t.t. Absoliutus Tevynes paniekinimas sklinda is tokiu komentaru parduoti zemes, vadinasi atsisakyti Lietuvos, kaip valstybes. Praregekite, pisoriai. Aciu Pankai, Siuzui, Vaisvilai ir kitiems doriems Tautos atstovams, sugebantiems pasipresinti pisoriai, pasipila smeiztu lavina - apsauga valdzios mutantams.Ar zinote, kodel taip norima kuo greiciau i ES glebi?! Ogi todel, kad is ES "pradingo" 170 mlrd euru,kuriu dalis nutekejo kysiams. Galimai dalele nugule KubGrybButk (KGB) "kisenese"- ju uzsienio banku saskaitose. Pasikeitus valdziai ir isaiskejus aferoms, dalis sestu i cype. Todel ir cypiama pries referenduma, nes cypes bijomasi. Slove tautiskai mastanciam jaunimui.

bezeme

bezeme portretas
Skaitau ir sunku patiketi, kiek besmegeniu yra, tokius pankas ir jo draugelius vyt is Lietuvos,isisvaizduoja,kad niekas nesupranta del ko ardosi? Pinigai referendumui svaistomi lyg nebutu tikrai svarbiu reikalu,per prievarte niekas tos zemes nenupirks, o zmogeliai galetu parduoti uz tikra kaina, bet tokiems pankoms reikia uz dyka susigriebti,dar i europarlamenta brukasi berastis parsidavelis
VISI KOMENTARAI 21

Galerijos

Daugiau straipsnių