I. Šimonytė išvyksta į Singapūrą, dalyvaus saugumo konferencijoje

  • Teksto dydis:

Premjerė Ingrida Šimonytė trečiadienį išvyksta į Singapūrą, kur dalyvaus gynybos ir saugumo konferencijoje „Shangri-La Dialogo“.

Čia ji taip pat susitiks su Singapūro premjeru Lawrence'u Wongu (Lorensu Vongu) ir prezidentu Tharmanu Shanmugaratnamu (Tarmanu Šanmugaratnamu), Filipinų prezidentu Ferdinandu Marcosu (Ferdinandu Markosu).

Vizito metu suplanuotas I. Šimonytės susitikimas su Singapūro mokslo ir verslo bendruomenių atstovais, vietos lietuvių bendruomene.

Lietuvos ambasada Singapūre oficialiai atidaryta praėjusių metų pabaigoje. Vilnius sako šią salą valstybę matantis kaip tarpininką žengiant į Pietryčių Azijos rinkas.

Sekmadienį ministrė pirmininkė vyks į Berlyną, kur dalyvaus Rytų Vokietijos ekonomikos forumo diskusijoje su šios šalies kancleriu Olafu Scholzu (Olafu Šolcu).

Lietuva ir Vokietija pastaraisiais metais glaudžiai bendradarbiauja saugumo srityje. Berlynas nuo 2017 metų vadovauja Lietuvoje dislokuotam tarptautiniam NATO batalionui. Iki 2027 metų Vokietija šalyje ketina dislokuoti ir brigadą, siekiant didesnio regioninio saugumo Rusijai daugiau nei dvejus metus tęsiant karą Ukrainoje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Marius

Marius  portretas
Tikiuos tai stervai lektuvas nukris

Anonimas

Anonimas portretas
Galėtų

...

... portretas
I. Šimonytė išvyksta į Singapūrą, dalyvaus SMAGUMO konferencijoje
VISI KOMENTARAI 10

Galerijos

Daugiau straipsnių