Premjeras priekaištauja prezidentei dėl generalinio prokuroro pavaduotojo

  • Teksto dydis:

Premjeras Algirdas Butkevičius sako, kad prezidentė Dalia Grybauskaitė turėtų iš etikos ir moralės pozicijų įvertinti advokato Giedriaus Danėliaus kandidatūrą į generalinio prokuroro pavaduotojo pareigas. 

Ministras pirmininkas, paklaustas, ar prezidentė nesusidurs su interesų konfliktu, spręsdama klausimą dėl G. Danėliaus skyrimo, teigė, jog šalies vadovė visuomet pasisako apie kitų asmenų etiką ir moralę.

„Visuomet apie etiką ir moralę kitų atžvilgiu pasisakanti Lietuvos Respublikos prezidentė turbūt galėtų geriau jums atsakyti į šį klausimą, ar šio asmens skyrimas generalinio prokuroro pavaduotoju nėra etikos ar moralės pažeidimas“, - sakė premjeras.

Ministro pirmininko atsakymą BNS perdavė jo atstovė spaudai Evelina Butkutė - Lazdauskienė.

G. Danėlius atstovavo prezidentės atstovei spaudai Daivai Ulbinaitei byloje, kurioje ji buvo kaltinama dėl valstybės paslapties atskleidimo. Šioje byloje D. Ulbinaitė buvo išteisinta.

Prezidentūra patvirtino ketvirtadienį gavusi generalinio prokuroro Evaldo Pašilio teikimą dėl Giedriaus Danėliaus skyrimo savo pavaduotoju.

Apie G. Danėliaus kandidatūrą į generalinio prokuroro pavaduotojus trečiadienį pranešė „Lietuvos ryto“ televizija.

Pasikeitusi prokuratūros pozicija

Generalinė prokuratūra BNS ketvirtadienį patvirtino, kad E. Pašilis kontoros „Tark Grunte Sutkiene“ advokatui praeitą savaitę pranešė, kad teiks jo kandidatūrą prezidentei.

Iš pradžių šią informaciją prokuratūra neigė, sakydama, kad iš anksto neskelbtame prokuratūros ir advokato susitikime buvo aptarti tik bendro pobūdžio klausimai, tačiau vėliau poziciją pakeitė.

„Tarp tų bendro pobūdžio klausimų buvo aptartas ir klausimas dėl jo galimos kandidatūros ir kad artimiausiu metu bus teikiama jo kandidatūra prezidentei“, - BNS ketvirtadienio popietę sakė Generalinės prokuratūros Komunikacijos skyriaus atstovė Rita Stundienė.

„Jis galbūt yra vienas iš kandidatų, bet aš  dar negalėčiau to patvirtinti. Kol kas tik galvojama, ieškoma antro kandidato, kuris būtent kuruotų Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos departamentą“, – televizijai sakė generalinis prokuroras Evaldas Pašilis.

Prokuratūros atstovė iš pradžių sakė, kad „jokia konkreti kandidatūra Prezidentūrai dar nėra pateikta ir kol kas nėra kalbos apie konkrečias kandidatūras“.

Praėjus kelioms valandoms atsakydama į BNS klausimą R. Stundienė teigė, kad „generalinis prokuroras E. Pašilis rugpjūčio 18 dienos popietę buvo neplanuotai susitikęs su buvusiu ilgamečiu prokuroru G. Danėliumi ir aptarė bendro pobūdžio klausimus“.

„Vienas iš prokuratūros prioritetų yra gerinti vidinę komunikaciją institucijoje, palaikyti ir stiprinti komunikavimą su buvusia prokuratūros bendruomene“, - BNS tuomet R. Stundienė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių