Naujoji Seimo pirmininkė – per naktį kalbą rašiusi L. Graužinienė

  • Teksto dydis:

Naująja Seimo pirmininke ketvirtadienį išrinkta Darbo partijos narė Loreta Graužinienė. Už jos kandidatūrą per slaptą balsavimą buvo 77 parlamentarai.

Naująja Seimo pirmininke ketvirtadienį išrinkta Darbo partijos narė Loreta Graužinienė. Už jos kandidatūrą per slaptą balsavimą buvo 77 parlamentarai.

Liberalo Eugenijaus Gentvilo kandidatūrą palaikė 39 Seimo nariai.

Devyni biuleteniai rasti sugadinti.

49-erių L.Graužinienė yra baigusi Aleksandro Stulginskio universiteto (tuometinė Žemės ūkio akademija) Ekonomikos fakultetą, įgijo buhalterinės apskaitos ekonomistės specialybę. Baigusi studijas dirbo ekonomiste, buhaltere, finansininke.

Politinę karjerą pradėjo su Darbo partija, kurios narė yra nuo 2003 metų. Į Seimą renkama nuo 2004 metų, 2009 metais buvo partijos kandidatė prezidento rinkimuose.

Trečiadienį valdančiajai koalicijai priklausančios Darbo partijos taryba pritarė šios organizacijos lyderio Vytauto Gapšio sprendimui trauktis iš pirmojo parlamento vicepirmininko pareigų ir sustabdyti vadovavimą partijai. Atsistatydinantis paskelbė ir buvęs parlamento vadovas Vydas Gedvilas, Seimas ketvirtadienį patvirtino jo atsistatydinimo pareiškimą.

Pasiūlę L.Graužinienę į parlamento vadoves "darbiečiai" jai taip pat laikinai patikėjo ir Darbo partijos vairą. 

Naująja Seimo pirmininke ketvirtadienį išrinkta "darbietė" į savo pavaduotojus pateikė buvusio parlamento vadovo bendrapartiečio Vydo Gedvilo kandidatūrą.

Dėl šio paskyrimo ketvirtadienį parlamentarai pasisakys slaptu balsavimu. Naujoji parlamento vadovė taip pat žadėjo, kad ketvirtadienį bus baigtos ir V.Gedvilo skyrimo pirmuoju pavaduotoju procedūros.

Pagal valdančiosios koalicijos sutartį, Seimo pirmininko ir pirmojo vicepirmininko postai priklauso Darbo partijai.

Plačiau apie L. Graužinienės kalbą, sakytą šiandien Seime, skaitykite čia.



NAUJAUSI KOMENTARAI

tam aš už

tam aš už portretas
jei tau graužinienė išsilavinusi (per naktį perskaitė tik "Senį ir jūrą", o daugiau jokių knygų? Juk jai reikia žinoti ir filosofinių traktatų, ir istorinių dalykų), tai priklauso nuo tavo paties mentaliteto ir išsilavinimo lygio. Tau ji gal ir labai išsilavinusi, o kitam - toli gražu.

aš už

aš už portretas
Teko bendrauti su Loreta. Ji tikrai protinga ir išsilavinusi moteris,tad manau su šiomis pareigomis ji puikiai susitvarkys

Ir

Ir portretas
Ir vėl naktinės progrąmos.
VISI KOMENTARAI 12

Galerijos

Daugiau straipsnių