D. Grybauskaitė: ekonominės sankcijos Rusijai atsigręš prieš mus

  • Teksto dydis:

Lietuvos prezidentė Dalia Grybauskaitė trečiadienį pareiškė, kad politinės ir diplomatinės sankcijos būtų efektyvesnės negu ekonominės šiuo metu atsakant į Rusijos veiksmus Ukrainoje.

D.Grybauskaitė interviu dienraščiui „Wall Street Journal“ po susitikimo su Vilniuje apsilankiusiu Jungtinių Amerikos Valstijų viceprezidentu Joe Bidenu (Džo Baidenu) sakė, kad „politinio izoliavimo sankcijos ir Rusijos veiklos įšaldymas“ grupėse G-8 ar G-20 bus efektyvesnis šiame etape.

Pasak jos, dar „per anksti kalbėti“ apie veiksmus, kurie sektų po turto įšaldymo, karinio embargo, kelionių draudimo ir panašių veiksmų.

D.Grybauskaite taip pat sakė, kad sankcijos Rusijai turi turėti „labai konkretų tikslą“ - kitaip jos žlugs ir smogs atgal.

„Ekonominės sankcijos būna (skiriamos kaip) bausmė daugiausia elitui, bet elitas jų nepajus. Mes galime žlugdyti ekonomiką, taip pat ir mūsų, (ir) Rusijos, bet tam politiniam elitui... jiems nerūpi žmonių gyvenimo lygis“, - sakė ji.

Prezidentė pažymėjo, kad rusai per ilgą istoriją yra patyrę sunkumų ir jie „gali atlaikyti bet ką; tai tik suvienys juos su Putinu ir prieš Vakarus. Ar mes to norime?“.

„Aš žinau, kaip rusai galvoja, ir patikėkite, jie nebijo ekonominių sankcijų; ir jeigu ekonominės sankcijos būtų taikomos šiandien, horizontaliai tai palies kiekvieną Rusijos pilietį, o Putinas sakys -„matote, aš nesu kaltas, tai Vakarai, amerikiečiai ir Europa blogai elgiasi su jumis“, - teigė D.Grybauskaitė.

„Tai atsisuks prieš mus ir nieko nebus pasiekta“, – pabrėžė ji.

D.Grybauskaite sakė, kad Lietuvoje ir kaimyninėse šalyse dabar nerimaujama ne tik dėl Krymo. Ji pažymėjo, kad Karaliaučiaus srityje rengiamos „pratybos ir vėl pratybos“ su taktine ginkluote, aiškiai demonstruojant galią ir agresyvumą NATO narėms Europoje ir šalims, remiančioms Ukrainos demokratijos siekius.

„Mes nežinome, kas bus kitas, bet (Krymas) yra blogas precedentas“, – sakė ji.



NAUJAUSI KOMENTARAI

tam klausimas

tam klausimas portretas
prezidentė kalba pamatuotai, tačiau, ji dar ir pabrėžia, kad cituoju "D.Grybauskaite taip pat sakė, kad sankcijos Rusijai turi turėti „labai konkretų tikslą“ - kitaip jos žlugs ir smogs atgal". tad reikia ruskiams sankcijų ir labai skaudžių. Lietuva, kol kas ypatingai skaudžių sankcijų skirti negali, nes nepajėgi, tačiau ypatingai sugriežtinti vizų režimą gali, per Karaliaučiaus sieną irgi nepraleisti laisvai, kaip iki šiol. Galima sugalvoti ir daugiau. Jie nepraleidžia mūsų produktų eksporto - mes jų žmonių, o verslininkai yra tiek prisišvampę (žr.į kaikarį), kad galės iš savo pačių resursų pagyventi. Jie uždaro lietuvišką mokyklėlę maskvoje, mes -Vilniuje ir Kaune. Baikime ruskiams uodegas laižyti, jau jie skambina Obamai, tartis nori. Taigi išsigando, tos rusiškos blakės, sutrinti jas reikia iki galo.

21

21 portretas
Ka cia snekat?Rusijos armija jau 23 metai kaip Lietuvoi.

klausimas

klausimas portretas
ar pagaliau ir mūsų panelė komunistė retsykiais ...pradeda galvoti ?
VISI KOMENTARAI 26

Galerijos

Daugiau straipsnių