Premjeras: Seimas turėtų atmesti prezidentės veto Darbo kodeksui

  • Teksto dydis:

Premjeras Algirdas Butkevičius dar kartą pakartojo, kad Seimas turėtų atmesti prezidentės veto naujam Darbo kodeksui ir kiek pakoreguotas dokumentas būtų priimtas iki šios Seimo kadencijos pabaigos.

„Aš buvau paprašęs kai kurių advokatų ir ekspertų, kad dar kartą pasižiūrėtų vetuotą Darbo kodeksą ir mes suradome tikrai tokių 9-10 jautrių dalykų, mažinant socialinį jautrumą, ir esam nusiteikę juos pateikti Seimui, ir yra paruoštos įstatymo pataisos. Tas pateikimas greičiausiai būtų, jei būtų nepritarta veto ir būtų galima iki kadencijos pabaigos truputį patobulinus kodeksą priimti“, - interviu Žinių radijui ketvirtadienį sakė A.Butkevičius.

Trečiadienį premjeras su profesinėmis sąjungomis susitarė, kad naujas Darbo kodeksas turi būti priimtas, o vėliau taisomas. Tačiau dėl ginčytinų straipsnių dar bus ieškoma kompromiso.

Prezidentė Dalia Grybauskaitė liepos pradžioje vetavo Seimo birželį priimtą darbo santykius liberalizuojantį Darbo kodeksą, sakydama, kad jis nepakankamai užtikrina darbuotojų teises ir įteisina darbdavių dominavimą. Šalies vadovė pasiūlė Seimui atsisakyti vadinamųjų nulio valandų darbo sutarčių, griežčiau riboti terminuotas sutartis nuolatinio pobūdžio darbui ir numatyti didesnes išeitines kompensacijas.

Iš viso prezidentė Seimui pateikė 22 pasiūlymus, kaip taisyti Darbo kodeksą.

Rugpjūčio pradžioje A.Butkevičius profsąjungoms pristatė pataisų paketą su pasiūlymais grįžti prie nuostatos, kad darbuotojas individualiuose santykiuose laikomas silpnesniąja šalimi (tai yra, konflikto atveju sprendimas yra darbuotojo naudai), dvigubiti išeitines išmokas pensininkams.

Be to, siūloma suteikti pirmumo teisę būti paliktiems darbe tėvams, auginantiems neįgalų vaiką iki 18 metų, pasirinkti atostogas auginantiems bent vieną vaiką iki 14 metų, vienišiems dirbantiems tėvams pailginti atostogas bei įspėjimo apie atleidimo iš darbo terminą, atsisakyti nenustatytos apimties darbo sutarčių.

Dėl šalies vadovės grąžinto naujojo Darbo kodekso parlamentas spręs jau šeštadienį, pirmąją paskutinės Seimo sesijos dieną. Pagal Seimo statutą, gavęs prezidento vetuotą įstatymą, Seimas visų pirma balsuoja, ar svarstyti grąžintą įstatymą iš naujo, ar laikyti jį nepriimtu.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Alma

Alma portretas
Patys(seimo nariai) akciju turi prisigrobe,tai ir daro tokius istatimus kad jiem butu naudingiau.Dirbam jiems,nugaras lenkiam už minimuma iš kurio dar nuskaiciuoja beveik ketvirtadali. Ar mums reik tokios valdžios.Ner uz ka balsuot.

Pensininke mano.Pensininkai ismirs,jaunimas emigruos.

Pensininke mano.Pensininkai ismirs,jaunimas emigruos. portretas
Juk ne vienas nepapuoles i seima antra syki porino,kad balsuoti uz viena ar kita projekta yra pasakyt is virsaus.Galvvoti klabsciukam nereikia .Viskas tokiu kurlianskiu milijonieriu suderinta su ,,virsunelemis,,ir visi projektai nupirkgti.Donalda viesai laidose kartojo.Taip ir neliks Lietuviu Lietuvoj tokiu geradariu deka.

minde

minde portretas
jau vaikai 8metu kieme sneka ka darysi baiges mokykla emigruosiu auginam karta greit ir gerai o jeigu sudas jie emigruos po septyniasdesimt metu cia gal kas pasikeis.estija pasieke bendra nedarbo kygi 5procentus .omes klipatos tapaty turim su emigracija 9procentus dar jai uz minimuma nedirbtu butu ir 15
VISI KOMENTARAI 9

Galerijos

Daugiau straipsnių