„Baltosios pirštinės“: pažeidimų per rinkimus daugėja

  • Teksto dydis:

Nors išankstinis balsavimas savivaldybėse ir pasibaigė, rinkėjai trečiąją rinkimų dieną balsavo tik specialiuose paštuose ir namuose, visuomeninė organizacija „Baltosios pirštinės" sulaukė dar daugiau pažeidimų nei per pirmąsias rinkimų dienas. Iš viso trečiąją rinkimų dieną buvo sulaukta per 60 pranešimų apie galimus pažeidimus.

Gauta pranešimų ir apie galimai nesąžiningą rinkimų komisijos atstovų darbą ar jų neatvykimą į specialiuosius paštus. Be to, užfiksuota atvejų, kai pas rinkėjus į namus atvykstantys rinkimų stebėtojai agituoja balsuoti už tam tikrus kandidatus ir partijas. 

Daugiausia pranešimų, kaip ir pirmosiomis rinkimų dienomis, gauta dėl politinės reklamos taisyklių pažeidimų - kandidatai, pasak pranešimų, siuntinėja agitacinius tekstus trumposiomis SMS žinutėmis, taip pat el. paštu. Svarbiausias klausimas rinkėjams – iš kur kandidatai gavo jų asmeninius duomenis. Tokia kandidatų agitacija piktina rinkėjus ir verčia netgi patiems kreiptis į Valstybinę duomenų apsaugos inspekciją. Be to, aktyvi reklama ir socialiniuose tinkluose – gauta pranešimų apie tai, kad ji nėra tinkamai pažymėta.

„Baltosios pirštinės" sulaukė ir pranešimų apie spaudimą bei grasinimus rinkėjams Vilniaus rajone. Rinkimų dieną toje apygardoje planuojamos papildomos stebėtojų pajėgos. Be to, užfiksuota ir galimų rinkėjų vežiojimų atvejų, skelbiama pranešime žiniasklaidai.

Pastebėjai pažeidimą? Pranešk „Baltosioms pirštinėms" – internetu baltosiospirstines.lt/pranesk, elektroniniu paštu info@baltosiospirstines.lt ar telefonu 8 (633) 13177.

Visuomeninė organizacija „Baltosios pirštinės" – vienintelė nepolitinė rinkimų stebėjimo organizacija Lietuvoje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

jankis

jankis portretas
nėra jokių baltų pirštinių,tai nkvd fašistai

Silva

Silva portretas
"Raudonosios" Sysaldimokratų pirštinės pasiliko suterliotos...

R

R portretas
O baltosios pirštinaitės konservatorių šleifo atsikratė?
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių