Apklausa: į Seimą patektų keturios partijos, kitos turi stengtis

  • Teksto dydis:

Dienraščius "Kauno diena" ir "Klaipėda" leidžiančios bendrovės "Diena Media News" užsakymu visuomenės nuomonės tyrimų centro "Vilmorus" 2016 m. rugpjūčio 26–29 d. atliktos Lietuvos gyventojų apklausos duomenimis, tik keturios partijos patektų į Seimą.

Gyventojams buvo pateiktas klausimas: "Už kurią partiją ar politinį judėjimą balsuotumėte, jei rinkimai į Seimą vyktų kitą sekmadienį?" Respondentams pateiktos politinės partijos ar koaliciniai sąrašai, kurios registravosi dalyvauti Seimo rinkimuose spalio 9 d. ir yra patvirtintos Vyriausiosios Rinkimų komisijos. Partijų sąrašas atitiko partijų ištrauktus rinkimų numerius, kurie bus balsavimo biuleteniuose.

Visuomenės apklausos duomenimis, rinkimuose gerokai pirmauja Lietuvos socialdemokratų partija, juos rinkimuose palaikytų 18,2 proc. rinkėjų, po jų seka Lietuvos žaliųjų ir valstiečių sąjunga su 12 proc. rinkėjų pasitikėjimo balsų, Tėvynės sąjunga-Lietuvos krikščionys demokratai – 10,9 proc. ir Darbo partija – 8,8 proc. Partija "Tvarka ir teisingumas" kol kas balansuoja ant 5 proc. ribos, kurią peržengus patenkama į Seimą – 4,6 proc. rinkėjų pasitikėjimo balsų.

 

 

 

 

 

 

 

Tyrimas buvo atliktas iki Krašto apsaugos ministeriją liešiančio viešųjų pirkimo skandalo, kuris gali turėti ryškios įtakos socialdemokratų reitingams.

Apklausa atskleidė liūdną liberalių partijų padėtį – 5 proc. barjero neperžengtų nei Liberalų sąjūdis, kurio reitingai smarkiai krito po jos lyderiui Eligijui Masiuliui mestų įtarimų dėl kyšininkavimo, nei Lietuvos laisvės sąjunga (liberalai), vadovaujama Artūro Zuoko. Tačiau pastarasis gali džiaugtis, kad pagal pateikto tyrimo rezultatus, vilniečiai nusisuko nuo sostinei vadovaujančio Remigijaus Šimašiaus vadovaujamų liberalų, už kuriuos balsuotų tik 4,2 proc. vilniečių ir labiau linkę balsuoti už A.Zuoko liberalus – 6 proc.

Po Liberalų sąjūdžio korupcijos skandalo, atrodo, žodis "liberalas" dabar skandina abi partijas. Kauno, Klaipėdos, Šiaulių, Panevėžio gyventojai Liberalų sąjūdžiui atiduotų tik 1,1 proc. balsų, A.Zuoko vadovaujamiems liberalams – 2,6 proc.

Dar didelė dalis rinkėjų – net 17,5 proc. nežino arba neapsisprendė, už ką balsuoti, ir tai gali stipriai nulemti rinkimų rezultatus. 12,7 proc. rinkėjų taip pat nurodė nebalsuosiantys spalio 9 d. vyksiančiuose rinkimuose į Seimą.

 

 

 

 

 

 

 

 

Tyrimo metu apklausti 1 005 Lietuvos 18 metų ir vyresni respondentai.


Šiame straipsnyje: apklausapartijospolitika

NAUJAUSI KOMENTARAI

akivaizdu

akivaizdu portretas
kaimas už socialdemokratus

Sigitas

Sigitas portretas
Balsuosiu už bet ką išskyrus konservatorius ir liberalus,nes jie praktiškai įrodė, kad yra kyšininkai.Skirtumas tarp tų partijų, manau, tik toks, kad konservatoriai sugebėjo neįkliūti arba atsiperka įkliuvę.O Karbauskio Valstiečių partija man kelia įtarimą.Ar čia nebūs panašu įtą atvejį, kai Valinsko "Prisikėlimo partija" buvo dirbtinai iškelta iki debesų, kad per rinkimus atimtų balsus ir atitektų tiems "tradiciniams".Paskui jį išdūrė, o gal buvo sandėris ir pelningas pačiam Valinskui.Taigi ar bebūs ir Karbauskis iš panašios muilo operos? apsigalvokite ,rinkėjai, vėl nepadarykite lemiamos klaidos, nemanau, kad norėtumės konservatorių laimėjusių rinkimus į valdančiąją daugumą.Gerai prisimename, kaip Valinsko komanda vieni po kito buvo išdulkinti iš ministrų.Taip ir dabar gali būti, kad Karbauskis po rinkimų eis vėl žemę arti konservatorių džiaugsmui.

Anima

Anima portretas
Argi galima tikėti tokiom apklausom?Juk pagal jas visa Lietuva-viena korupcija.Jeigu po tokių baisių faktų,kada griaunamas net kariuomenės autoritetas,dar gali pirmauti skandaluose įklimpę socdemai ar nuolat nusišnekantis jų vadas-tiesiog neįtikėtina.Kažkas įtartina su tom apklausom.Arba Lietuvoje daugumą sudaro kažkokie glušiai.
VISI KOMENTARAI 20

Galerijos

Daugiau straipsnių