D. Pavalkis: Darbo partija vykdo susidorojimą

  • Teksto dydis:

Švietimo ir mokslo ministras Dainius Pavalkis trečiadienį trečiadienį žurnalistams sakė, kad Darbo partija vykdo susidorojimą su juo.

Premjeras Algirdas Butkevičiaus dėl „darbiečių“ reikalavimo atstatydinti švietimo ir mokslo ministrą Dainių Pavalkį žada apsispręsti vėliau, išanalizavęs Darbo partijos pateiktas kritines pastabas apie ministro veiklą.

Premjeras dar neapsisprendė

Premjeras Algirdas Butkevičiaus dėl „darbiečių“ reikalavimo atstatydinti švietimo ir mokslo ministrą Dainių Pavalkį žada apsispręsti vėliau, išanalizavęs Darbo partijos pateiktas kritines pastabas apie ministro veiklą.

Ministras pirmininkas po Vyriausybės posėdžio žurnalistams sakė negavęs D.Pavalkio atsistatydinimo pareiškimo. Savo ruožtu Vyriausybės rūmuose trečiadienį priešpiet apsilankę Darbo partijos atstovai Vytautas Gapšys ir Valentinas Bukauskas jam esą pateikė dokumentų, grindžiančių partijos sprendimą atšaukti ministrą.

„Dėl likimo bus sprendžiama po to, kai bus susipažinta su pateikta informacija - reikia pirmiausia sužinoti, ar ta informacija yra teisinga, atsakinga, ar jinai neprasilenkia su tam tikromis kitomis nuostatomis, kurios nėra Vyriausybės programoje numatytos. Ministrai atsako - visi, nepaisant partiškumo - už Vyriausybės programos įgyvendinimą ir vykdymą“, - teigė premjeras.

„Kitą savaitę“, - paklaustas, kada bus priimtas sprendimas dėl ministro likimo, sakė A.Butkevičius.

Jis teigė, kad Darbo partija negrasina trauktis iš valdančiosios koalicijos.

„Tikrai ne. Aš netgi paklausiau, kokia jų yra nuomonė, ar tikrai čia nėra tam tikras jau planas arba tam tikro plano pradžia dėl pasitraukimo iš valdančiosios daugumos. Buvo labai aiškiai atsakyta vienu balsu, kad jie nesiruošia trauktis iš valdančiosios daugumos, kad jie yra nusiteikę dirbti iki kadencijos pabaigos“, - teigė premjeras.

Darbo partijos vadovybė teigia, kad švietimo ir mokslo ministras nevykdo partijos bei Vyriausybės programos.

„Kai susipažinsiu su tais pateiktais pasiūlymais, tai galėsiu tada atsakyti į klausimą, ar jie tikrai yra pateikti pagrįstai. Tada tie visi pasiūlymai arba tos kritinės pastabos, kurios yra išsakytos, bus išanalizuotos“, - paklaustas, ar Darbo partija šioje situacijoje elgiasi atsakingai, dėstė A.Butkevičius.

D.Pavalkis trečiadienį žurnalistams sakė, kad Darbo partija vykdo susidorojimą su juo.

„Visų pirma ne taip daromi politiniai procesai, tai yra labiau kaip susidorojimas, dėl ko - aš nesuprantu, aš tą atvirai sakau. Bet jeigu visa politinė taryba ir dabartinė koalicija vardan Lietuvos ramybės ir Vyriausybės išlikimo tokį sprendimą priims, aš būsiu priverstas trauktis“, - paklaustas, kodėl nevykdo jį delegavusios partijos nurodymo nedelsiant atsistatydinti, sakė ministras.

Jis aiškino, kad Darbo partijos tarybos jam išsakomi priekaištai yra neteisingi. Kartu jis teigė, kad iš prezidentės susitikime trečiadienį didelių priekaištų neišgirdo.

„Tas klausimas buvo labai probėgom aptartas - suabejota, ar tikrai aš turėčiau pasiduoti nemotyvuotiems sprendimams“, - paklaustas, ar prezidentė jį ragino neatsistatydinti, sakė D.Pavalkis.

Ministras pirmininkas „darbiečių“ žingsnį siejo su pasirengimu 2016 metų Seimo rinkimams.

„Manau, kad tos emocijos kai kurios dar yra nenusiraminę po savivaldybių tarybų rinkimų ir, savaime suprantama, jau dalis partijų ruošiasi ateinantiems Seimo rinkimams ir bando ieškoti tam tikros terpės politiniam Lietuvos gyvenime“, - dėstė A.Butkevičius.

V.Uspakichas antradienį pareiškė, kad jei „darbiečių“ tarybos atšauktas D.Pavalkis pats nesitrauks iš posto arba jį palaikys premjeras, tai apsunkins koalicijos darbą.

„Kad apsunkins darbą koalicijoje - tai taip, todėl kad šita ministerija pagal koalicinį susitarimą priklauso Darbo partijai ir, svarbiausia, atsakomybė. Kodėl premjeras ir prezidentė per du su puse metų nepagyrė D.Pavalkio viešai, o dabar veliasi į intrigas. Jeigu paskirta Darbo partijai atsakomybė, Darbo partija ir neša atsakomybę - arba perdarom koalicinę sutartį: paimkite ministeriją kartu su Pavalkiu, nepatinka ministerija - paimkite Pavalkį patarėju sau. Viskas tvarkoje“, - LNK žinioms sakė V.Uspaskichas.

Kaltina „darbiečius“ šantažu

Prezidentė Dalia Grybauskaitė trečiadienį pareiškė, kad dėl švietimo ir mokslo ministro Dainiaus Pavalkio tolesnio darbo sprendimą pirmiausia turi priimti premjeras, ir apkaltino Darbo partiją užsiimant šantažu.

„Pirmiausia turi būti premjero sprendimas, nes už Vyriausybės darbą atsako premjeras. Pagal Lietuvos įstatymus pagrįstą teikimą dėl ministro atstatydinimo prezidentui turi teikti tik premjeras“, - LRT radijui sakė D.Grybauskatiė.

Jos vertinimu, Darbo partijos vadovai „mėgina šokdinti premjerą“ ir užsiima grasinimais bei šantažu.

Tiesiogiai neminėdama Viktoro Uspaskicho pavardės, D.Grybauskaitė teigė, kad „grįžusiam vienam iš vadovų reikėjo matomumo ir pademonstruoti grynai kriminalinio pasaulio metodais, kas neva yra tikrasis Vyriausybės vadovas“.

„Aš spręsiu tai tik tuomet, kai tai padarys premjeras, ir tik tuomet bus mano atsakymas“, - sakė D.Grybauskaitė.

Laukia atsistatydinimo

Darbo partijos vadovai trečiadienį po susitikimo su premjeru pareiškė artimiausiomis valandomis laukiantys švietimo ir mokslo ministro Dainiaus Pavalkio atsistatydinimo pareiškimo.

„Aš manau, kad jam logiškiausia tą pareiškimą būtų padėti šiandien, aš tikiuosi, kad jis per artimiausias valandas atsiras“, - žurnalistams Vyriausybėje sakė parlamentaras Vytautas Gapšys.

V.Gapšys sakė sulaukęs premjero Algirdo Butkevičiaus patikinimo, kad švietimo ministrui neatsistatydinus pačiam, šį klausimą spręstų valdančiosios koalicijos politinė taryba.

„Premjeras pasakė labai aiškiai: aš turėsiu sušaukti politinę tarybą ir turėsime elgtis pagal koalicinę sutartį. Sutartyje aiškiai nurodyta, kad Darbo partijai priklauso atsakomybė už švietimo politiką“, - sakė V.Gapšys.

„Taip. Aš manau, kad kitaip ir būti nelabai gali“, - sakė jis, paklaustas, ar premjeras išreiškė aiškų sutikimą, kad „darbiečiai“ keistų ministrus.

„Darbiečiai“ priekaištauja D.Pavalkiui, kad jis nevykdo partijos ir Vyriausybės programos nevykdymo. V.Gapšio teigimu, ministras taip pat per daug laiko praleidžia užsienyje.

V.Gapšys trečiadienį sakė, kad prezidentės ir opozicijos kritikuojama socialinės apsaugos ir darbo ministrė Algimanta Pabedinskienė yra „dirbanti ministrė“, todėl dėl jos jokie sprendimai nėra priimami.

Užsiminė apie paskutinę kalbą

Švietimo ir mokslo ministras Dainius Pavalkis trečiadienį Vyriausybės posėdyje pasisakydamas dėl švietimo finansavimo užsiminė, kad tai turbūt bus paskutinė jo kalba.

„Žinote, mes šnekame... Ko gero, tai bus paskutinė mano šneka“, - Ministrų kabineto diskusijoje savo pasisakymą pradėjo D.Pavalkis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

nu ir kas,

nu ir kas, portretas
kad profesorius, tai turi buti pasiputes ir arogantiskas, labai teisingai, partija mato jo pasiputima, nepagarba ir liepia atsistatydinti, protinga partija, o profesorius per daug susireiksmino, laikas permastyt vertybes.

Lukaa

Lukaa portretas
Partija delegavo, partija atšaukia. Nesuprantu kodėl Pavalkis cirkinasi, jau turėjo atsistatydinti, nors tikrai gerų minčių iškėlė: kaip antai mokslų metų prailginimas

NA NA

NA  NA portretas
kai sėdi ant kelių partijų kėlenukų ,taip ir būna ,_____pilnas erogancijos ir nemokėjimas bendrauti su mokytojais ,,,,sėkmės ,kad vilkas nebūtu šikęs ,tai būtu zuikį pagavęs ,,,,
VISI KOMENTARAI 8

Galerijos

Daugiau straipsnių