Trys santuokos su brazilu ir gyvenimas tarp žiurkių

Lėkštės dydžio varlės, it upelis kūnu bėgančios erkės, vorai, žiurkės, mirtinai nuodingos barškuolės, gyvenimas miškuose, keturi darbai, keturi vaikai, trejos vedybos su brazilu. 46-erių Rasos de Silvos gyvenimas panašus į Holivudo dramą.

Statė šiaudinį namą

"Esu keturių vaikų mama, o ne rašytoja", – plačiai šypsodamasi save pristatė apie gyvenimą Lietuvoje, Airijoje ir Brazilijoje knygą "Kaip išgyventi amžių sandūroje" parašiusi ir jau antrą biografinį kūrinį baigianti Rasa.

Lietuvoje gimusių 23-ejų Rūtos, 19 metų Tado bei Brazilijoje gimusių  4-erių Myryato ir 3-ejų Elizabethos mama šiuo metu Airijoje, tačiau jos rankose jau yra sutaupyti pinigai baudai už pažeistą vizos režimą ir bilietas lapkričio mėnesiui į Braziliją.

Prieš įstrigimą Airijoje pokalbį su Rasa pradėjome apie jos bėgimą iš Jonavos, kur išsiskyrusi gyveno tuomet dar dviejų vaikų mama, dirbanti chemijos mokytoja.

"Lietuvoje vienišai mamai būti savarankiškai nėra lengva. Airijoje labai padeda valstybė, ji gauna solidžią pašalpą, remia visuomenė, kaimynai, – atsiduso Rasa ir neslėpė, kad vienu metu išgyveno itin sunkius laikus. – Dirbau Jaunimo mokykloje chemijos mokytoja, vedžiau jogos kursus, savaitgaliais prekybos centre pardavinėjau muzikos įrašus ir dar dirbau kosmetikos bendrovėje."

Tiesa, į Airiją ji išvyko ne dėl sunkmečio.

Tuo metu Jonavoje su drauge Rasa statė ekologinį šiaudinį namą. "Norėjome gyventi miške, – prisiminusi savo patirtį šyptelėjo Rasa. – Tai įspūdingas nuotykis, nes šiaudinį namą statė visa šeima."

O nuvykusi į Airiją pas draugę ji sutiko savo būsimą antrą vyrą – 52-ejų brazilą Marquesą.

Joga ir salsa

"Pirmą kartą vykau aplankyti draugės į nedidelį miestelį Balinrobą Mėjo grafystėje. Ir ten, neįtikima, sutikau savo buvusią kaimynę iš Jonavos, kuri mane pakvietė vesti jogos kursus emigrantams iš Lietuvos, Latvijos, Lenkijos ir Rusijos", – Rasa ir dabar nežino, kodėl ji tada pasiėmė jogos kilimėlį.

Mažame, apie 4000 gyventojų turinčiame miestelyje išbandžiusi jogos pradžiamokslį grupelė sumažėjo, todėl lietuvė susirado papildomą darbą – pradėjo plauti indus pakelės restorane netoli degalinės, 11 km už miestelio.

Vykdama į darbą ji stabdė pakeliui važiuojančius automobilius. Ir vieną dieną sustojo erdvus visureigis, pilnas brazilų, – su savo darbuotojais juo važiavo Marquesas.

"Tada dar nemokėjau angliškai. Marquesas įjungė magnetofoną ir pasakė: "Salsa." Sureagavau, – šyptelėjo Rasa de Silva. – Jis pakvietė mane kartu šokti salsą, bet nesupratau."

Brazilas netrukus atvyko į restoraną, kuriame lietuvė plovė indus, ir paaiškino, kad nori kartu šokti salsą.

"Jis mane mokė salsos, o aš jį – jogos, – atviravo Rasa ir po akimirkos nusijuokė: – Su Marquesu susituokėme tris kartus – 2010-aisiais Airijoje, kai reikėjo keisti pavardę į vyro ir asmens dokumentą, po metų dar susituokėme Lietuvoje, o 2012-aisiais, kai išvykau į Braziliją, tuokėmės jo gimtinėje, nes kitaip būtų mane su vaikais deportavę."

Namas miške

Brazilijos miškuose – apie 200 km nuo sostinės Brazilijos – Marquesas turėjo fabrikėlį, kuriame gamino saldumynus, džiovino vaisius, pomidorus, kepė riestainius, iš braziliškos bulvės manijoko gamino krakmolą.

Pažintis su gyvąja gamta prasidėjo, kai Rasa su šeima apsigyveno pas Marqueso gimines, po to – fabrike.

Tiesa, netrukus iš fabriko jie turėjo išsikelti, nes maisto ceche, kur vyksta gamyba, gyventi negalima.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

cely

cely portretas
paskolos pasiūlymas Sveiki Jūs ieškote finansavimo, kad atgaivintumėte savo veiklą, kad įgyvendintumėte projektą arba įsigytumėte butą, bet, deja, bankas jums kelia sąlygas, kurių jūs negalite įvykdyti. Aš siūlau paskolas nuo 5 000 eurų iki 50 000 000 eurų ir daugiau visiems asmenims, kurie sugebės grąžinti palūkanas už 3 proc. Per metus. Taigi, jei jums reikia paskolos, kad išeitumėte iš aklavietės arba norėdami patenkinti savo asmeninius poreikius, galite susisiekti su mumis elektroniniu paštu, norėdami gauti paskolą per 48 valandas. Pasiūlymas galioja visiems asmenims, rimtiems ir labai geram pobūdžiui. El. Paštas: celyalegria007@gmail.com NB: nėra sunku susilaikyti Ponia Cely Alegria Finance

labas

labas portretas
Labiausiai stebina kai kurių komentatorių neišprusimas ir davatkiškas požiūris, reiktų užjausti, kad gyvenime jie mato tik dvi spalvas

hm

hm portretas
Teko susitikti sia moteriske Airijoje - kad ir kokia stipri jinai butu kaip Jus sakote, bet jinai ir gerai priciuozus yra ;)
VISI KOMENTARAI 20

Galerijos

Daugiau straipsnių