Susivienijusių Lietuvos krepšininkų misija – skleisti tolerancijos žinią

  • Teksto dydis:

„Krepšinis, kaip populiariausia Lietuvoje sporto šaka, yra puiki terpė ir pavyzdys žmogaus tolerancijos ir pagarbos kitam skatinimui bei ugdymui“, – dar prieš projekto #SavasTarpSvetimų pradžią teigė „Tete-a-Tete“ kazino direktoriaus konsultantas Samoilas Kacas.

Projekto tikslas yra ne tik garsiai kalbėti apie šių dienų problemas visuomenėje, bet ir realiais darbais prisidėti prie žmonių gerovės. Generalinis lygos rėmėjas sukūrė kelias darbo vietas savo įmonėje užsieniečiams ir taip palengvino jų adaptaciją mūsų šalyje. Šiam tikslui buvo sukurtas socialinis vaizdo klipas, parodantis, kad visuomenėje nėra svarbi odos spalva, religija, tautybė ar papročiai – visi yra lygūs.

„Viso projekto metu skleidžiame žinią, jog visi esame vienodi, skiriasi gal būt tik mūsų odos spalva, tikėjimas, pažiūros, tačiau pas mus visus plaka ta pati širdis. Visi turime panašius siekius, svajones, tikslus. Džiaugiamės, kad pirmieji projekto metai yra tikrai sėkmingi ir mūsų žinutė pasiekė daugelį žmonių, privertė juos susimastyti, nes nežinome, kaip vieną dieną gali pasikeisti mūsų gyvenimas ir kokioje situacija galime atsidurti patys. Tokiu momentu kiekvienas norėtų pagalbos ir supratimo“, – teigė LKL generalinis direktorius Romualdas Brazauskas.

Prie projekto prisidėjo ir daug garsių Lietuvos krepšininkų ir trenerių: Edgaras Ulanovas, Kšištofas Lavrinovičius,  Mindaugas Lukauskis, Jonas Kazlauskas, Šarūnas Jasikevičius bei daugelis kitų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių