Šįvakar – pirmasis „Eurovizijos“ pusfinalis

Šįvakar Stokholme vyks pirmasis „Eurovizijos“ dainų konkurso pusfinalis. Jame pasirodys 18 šalių atstovai. Iš jų dešimt pateks į šeštadienį vyksiantį finalą.

Be lyderiu įvardijamo Rusijos atstovo Sergejaus Lazerovo sėkmę pirmajame pusfinalyje išbandys ir kaimyninės Estijos dainininkas Juri Pootsmannas.

Nors konkursą antradienio vakarą LRT televizija ir transliuos, tačiau balsuoti negalėsime. Tai bus galima daryti tik ketvirtadienį, kai pasirodys Lietuvos atstovas Donatas Montvydas, bei finalo metu gegužės 14 dieną.

Šiemet „Eurovizijos“ dainų konkursas bus rodomas ir gestų kalba, kad visų šalių atstovų pasirodymais galėtų mėgautis ir klausos negalią turintys asmenys. Gestų kalba bus transliuojami abu konkurso pusfinaliai bei didysis finalas. Lietuvoje „Euroviziją“ gestų kalba transliuos LRT kultūra.

Pats D. Montvydas teigia esąs nusiteikęs ramiai ir žada būtinai stebėti pirmąjį pusfinalį. Pirmadienį susitikęs su Švedijos lietuvių bendruomene dainininkas išgirdo pažadą, kad lietuvaičiai bus vieningi ir savo atstovą palaikys ne tik pasirodymo metu „Globe“ arenoje, bet ir skirdami savo balsus.

 

 

 

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių